Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη»: Εκδηλώσεις στο Αγρίνιο

Σειρά εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν στο Αγρίνιο με αφορμή την 14η Σεπτεμβρίου του 1944, ημέρα της απελευθέρωσης του Αγρινίου από τον ΕΛΑΣ, καθώς και της λειτουργίας, αμέσως μετά, του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμβουλίου.

Με το γενικό τίτλο: «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη», η δημοτική κίνηση «Ανυπότακτο Αγρίνιο», θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον κήπο της Tράπεζας της Ελλάδας από τις 14 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2018.


Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Την πρώτη μέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2018, στις 9:00 το βράδυ, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Παρτιζάνοι των Αθηνών», σε σκηνοθεσία: Ξενοφώντα Βαρδαρού και Γιάννη Ξύδα.

Από τις 14 έως 19 Σεπτεμβρίου θα εκτεθεί στο χώρο του κήπου, ένα συνοπτικό χρονικό της κατοχικής περιόδου, καθώς και του 1ου Λαϊκού Δημοτικού Συμβουλίου του Αγρινίου, μέσα από φωτογραφίες και κείμενα, που επιμελήθηκε ο Λ. Τηλιγάδας. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή κάθε απόγευμα από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Τέλος στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 7:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση με θέμα «Αντίσταση, Μνήμη, Δικαιοσύνη» με κεντρικούς εισηγητές, το Δημήτρη Παπαχρήστο και τον Αριστομένη Συγγελάκη, μέλη του «Εθνικού Συμβουλίου της Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας από την Ελλάδα».