Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σ' αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει

Στις 20 Σεπτέμβρη βγαίνει στους κινηματογράφους, μία ταινία που γυρίστηκε στην Ικαρία. Τίτλος της "Σ' αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει", του Γιώργου Πανουσόπουλου.

 Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: "Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο;

Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής (Serge Requet Barville) και μία νεαρή οικονομολόγος (Μαργαρίτα Πανουσοπούλου), φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του.


Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και όχι μόνο… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Εκεί θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο (Μπάμπης Χατζηδάκης) και την πληθωρική χήρα του νησιού (Φωτεινή Τσακίρη), θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και στον σαγηνευτικό αυτόν τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων για πάντα.



Συντελεστές

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου Διευθυντής Φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζηδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Serge Requet Barville, Γ. Χατζηγιάννης, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Σταύρος Μερμίγκης, Θάνος Πρίτσας και πολλοί Καριώτες και Καριωτίνες".


Aνάμεσά τους και φίλοι που βοήθησαν στη συλλογή υλικού για το βιβλίο "Αιγαιοπελαίτες Πρόσφυγες στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο".

 Ηλίας Γιαννίρης



Χριστόδουλος Ξενάκης

Γιάννης Μαυρογεώργης