Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

To τρίποντο το έβαλαν τα ΜΑΤ



 ...αναδημοσίευση από https://www.facebook.com/ERTsocial/posts/1248441601902325...

Χρειάστηκαν μερικές διμοιρίες ΜΑΤ και η «κανονική» αστυνομική δύναμη για να ολοκληρωθεί το ντέρμπι της Β’ Εθνικής ανδρών στo μπάσκετ, μεταξύ της γηπεδούχου ομάδας του Γ.Σ. Αμαρουσίου, με τη φιλοξενούμενη ομάδα της Α.Ε.Ν. Κηφισιάς.

Ο λόγος ήταν η απόπειρα επίθεσης μεγάλης ομάδας οπαδών (κατά κανόνα ανήλικων ή στα πρώτα εφηβικά τους χρόνια) εναντίον των αντίστοιχων των φιλοξενουμένων, εντός του κλειστού γηπέδου., η εκσφενδόνιση αντικειμένων, αλλά και στο ημίχρονο κροτίδων και καπνογόνων εντός του γηπέδου, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική, οδηγώντας τον πολύ και σοβαρό κόσμο να βγει έξω για να μπορέσει να αναπνεύσει και κάνοντας το παιχνίδι να καθυστερήσει να ξεκινήσει για το δεύτερο ημίχρονο.


 Είχε ήδη διακοπεί και στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα. Τα ΜΑΤ περιόρισαν σε συγκεκριμένα σημεία τους θερμόαιμους νεαρούς των μεν και των δε, ενώ προστατεύτηκε και ο πάγκος των φιλοξενουμένων για τυχόν «παρεμβάσεις» από το κοινό.

Θα ήταν παράλειψη αν δεν αναφέραμε ότι τόσο η διοίκηση, όσο και η ομάδα του Γ.Σ. Αμαρουσίου, όχι μόνο δεν είχαν ανάμιξη στις εφηβικές εκρήξεις των οπαδών τους, αλλά προσπάθησαν να τις κατευνάσουν γιατί είναι κρίμα οι διοικητικοί και αγωνιστικοί κόποι να «ξοδεύονται» έτσι φτηνά.

Στο αγωνιστικό σκέλος τα πεντάλεπτα ήταν 19-16, 31-31, 47-44 και 57-56. Το αγωνιστικό θρίλερ ήθελε τον έμπειρο Μοσχοβίτη της Κηφισιάς να επιχειρεί με τη λήξη του αγώνα τρίποντο και να παίρνει φάουλ, η μπάλα από το αρχικό σουτ να μπαίνει και να βγαίνει από το καλάθι και έτσι αντί για τρεις πόντους και μία βολή (δηλαδή ίσως ένα τετράποντο) να παίρνει φάουλ να σκοράρει και με τις τρεις βολές και η ομάδα του να χάνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παράταση, μένοντας ένα πόντο πίσω.

Ήταν ένα καλό παιχνίδι με δύο καλές ομάδες, που λίγο ήθελε για να τιναχτεί στον αέρα, από εξωγενείς παράγοντες.

 Η ΕΡΑ Σπορ ήταν εκεί και έγιναν οι σχετικές ανταποκρίσεις.


 Ρεπορτάζ και φωτο: Νάσος Μπράτσος