Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

90 χρόνια ζωής της Προοδευτικής

Η «Προοδευτική Νεολαία» ιδρύθηκε το 1927 και από τότε εχει διαγράψει μία σημαντική πορεία στην αθλητική ιστορία της χώρας.

Η Προοδευτική, ή Προό, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, έχει βυσσινϊ και άσπρο χρώμα και έμβλημα το Φοίνικα. Με θητείες σε όλες τις εθνικές κατηγορίες αλλά και περιπλανήσεις στα πειραϊκά πρωταθλήματα, δεν έπαψε στιγμή να συσπειρώνει τον κόσμο της. Στην ιστορία έχουν μείνει τα τοπικά ντέρμπι με το γείτονά της τον Ιωνικό Νικαίας.


proodeftiki-sima 

Η ίδια έχει έδρα το για πολλά χρόνια ξερό – τώρα βέβαια με χόρτο – δημοτικό γήπεδο Νίκαιας, όπου εκτός από την ίδια αγωνίζονται και άλλα σωματεία, ενώ έχει γίνει γνωστό στο πανελλήνιο, επειδή για χρόνια φιλοξενούσε το ντέρμπι της Μεγάλης Παρασκευής Βραδυπωριακός – Ταλαιπωριακός, που τα τελευταία χρόνια μας έχει λείψει.
Ιδιαίτερα ενεργός είναι ο σύνδεσμος βετεράνων της Προοδευτικής, που με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων, ετοιμάζει εκδηλώσεις, όπως αυτή της 18ης Ιανουαρίου. Όπως μας ενημέρωσαν φίλοι της ομάδας, τα γενέθλια είναι του ποδοσφαιρικού τμήματος, αφού ο σύλλογος προϋπήρχε με άλλες δραστηριότητες.
proo
Κείμενο & φωτο: Nάσος Μπράτσος







p4060001
έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας
p4060007proo



2010 Βραδυπωριακός - Ταλαιπωριακός
2010 Βραδυπωριακός – Ταλαιπωριακός