Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Για τις εξελίξες στο ΔΟΛ



Ο ΔΟΛ δεν  θα κλείσει
Να τον πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι και όχι οι τραπεζίτες

Απέναντι στο τελεσίγραφο της εργοδοσίας ότι αναστέλλει την λειτουργία όλων των Μέσων του Οργανισμού, η απάντηση από τη μεριά των εργαζόμενων πρέπει να είναι μονάχα μία. Αφού εσείς αποδειχθήκατε ανίκανοι να τα λειτουργήσετε και τα «οδηγήσατε στα βράχια», και φάγατε όλα τα «αποθέματα από τα αμπάρια», θα τα πάρουμε εμείς στα χέρια μας για να τα κρατήσουμε ανοιχτά. Με κατάληψη της Μιχαλακοπούλου από τους εργαζόμενους του ΔΟΛ και λειτουργία κάτω από τον δικό τους  έλεγχο, όλων των Μέσων του οργανισμού. Να τυπώσουμε τα «δικά μας» ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, να λειτουργήσουμε το ραδιόφωνο και τα ηλεκτρονικά μέσα εμείς. Οι μόνοι που χρηματοδοτούν τον ΔΟΛ τους τελευταίους μήνες είναι οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ  με την απλήρωτη δουλειά τους, γι’ αυτό και πρέπει να έχουν τον έλεγχο για όλη τη λειτουργία του Οργανισμού.
Παίρνοντας αυτήν την απόφαση στη συνέλευση των εργαζόμενων  του ΔΟΛ την Δευτέρα, μπορούμε να ξεφύγουμε από την σίγουρη καταστροφή που μας οδηγούν εργοδοσία, τραπεζίτες και κυβέρνηση. Μόνο έτσι κρατάμε ανοιχτά τα μαγαζιά μας επιβάλλοντας στην πράξη ότι δεν θα χάσουμε τις δουλειές μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τραπεζιτών και εργοδοτών.
            Καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία.  Ο ΔΟΛ δεν κλείνει επειδή ΒΗΜΑ, ΝΕΑ, BHMAfm, in.gr, tovima.gr, δεν έχουν αναγνωσιμότητα, επισκεψιμότητα, ή ακροαματικότητα. Στην διαλυμένη από την κρίση αγορά των ΜΜΕ παραμένουν από τα πιο πετυχημένα ΜΜΕ.  Ο λόγος που οδηγούνται στο λουκέτο είναι γιατί η εργοδοσία όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά της σχέδια δανείστηκε δεκάδες εκατομμύρια από τις τράπεζες. Ξόδεψαν αυτά τα εκατομμύρια σε  λανθασμένες επιχειρηματικές επιλογές, σε προσωπικό πλουτισμό και τώρα καλούν τους εργαζόμενους «να πληρώσουν το μάρμαρο». 
Καμία εμπιστοσύνη στα διευθυντικά στελέχη. Ήταν πάντα κομμάτι των εργοδοτικών  σχεδιασμών, αυτοί που επέβαλαν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών «για να σωθεί το μαγαζί». Στην τελευταία συνέλευση ανέλαβαν να κάνουν διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες που αποδείχθηκαν τόσο «πετυχημένες» που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας του οργανισμού.
Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Το ποσό νοιάζεται η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους το έδειξε με την στάση της το φθινόπωρο που στο όνομα της αναδιάταξης της  τηλεοπτικής  αγοράς οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια 2000 εργαζόμενους στην ανεργία. Απαιτούμε από την κυβέρνηση όμως να αναλάβει τις ευθύνες της μπροστά στο κλείσιμο του ΔΟΛ, όπως είχε κάνει πριν λίγους μήνες με το Μέγαρο Μουσικής.
Είναι αυταπάτη αν κάποιοι συνάδελφοι λένε ας κλείσει το μαγαζί και ας πάρουμε τα χρωστούμενα και τις αποζημιώσεις. Στην Ελευθεροτυπία, πέντε χρόνια μετά το λουκέτο δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ από αποζημιώσεις.
Στους εργαζόμενους του Οργανισμού και σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ βρίσκεται η δύναμη για να μην περάσει αυτή η σφαγή. Να πατήσουμε πάνω στην εμπειρία που έχει ο κλάδος από παλιότερες τέτοιες μάχες(Ελευθεροτυπία, ΑΛΤΕΡ, Ελεύθερος Τύπος, ΕΡΤ), για να κερδίσουμε.
Στη συνέλευση την Δευτέρα να αποφασίσουμε:
 Α) Επαναλειτουργούμε άμεσα όλα τα μέσα (εφημερίδες ραδιόφωνο, portal). Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και τις υπόλοιπες Ενώσεις να στηρίξουν οικονομικά την έκδοση αυτών των Εκδόσεων των εργαζόμενων όπως είχαν κάνει και παλιότερα για την Ελευθεροτυπία και τον Ελεύθερο Τύπο. Τα έσοδα από αυτές τις εκδόσεις πηγαίνουν για τους απλήρωτους εργαζόμενους του ΔΟΛ.
Β) το έλεγχο για την επαναλειτουργία του Οργανισμού τον αναλαμβάνει επιτροπή των εργαζόμενων που προφανώς έχει τους εκπρόσωπους των εργαζόμενων στα μαγαζιά αλλά και συνάδελφους που αποφασίζονται από την συνέλευση.
Γ) Απαιτούμε από την ΕΣΗΕΑ και όλες τις Ενώσεις να προκηρύξουν άμεσα απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για συμπαράσταση στους εργαζόμενους του ΔΟΛ και απεργιακή συγκέντρωση στην Μιχαλακοπούλου. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει λουκέτο στον παλιότερο δημοσιογραφικό Οργανισμό και ο κλάδος να μην είναι επί ποδός πολέμου για να κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. 
Δ) Να ανοίξει τώρα απεργιακό ταμείο από τις Ενώσεις για την στήριξη των εργαζόμενων του ΔΟΛ για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να οργανώσουν την λειτουργία του Οργανισμού.

Πρωτοβουλία εργαζόμενων για να  μην κλείσει ο ΔΟΛ