Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Xάθηκαν δύο καράβια από τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου – Πήγαν σε ναυπηγεία της Τουρκίας

 ...αναδημοσίευση από www.ert.gr...

Αρνητικές συνέπειες είχε η διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ στα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου, λόγω οφειλών της εταιρίας, με αποτέλεσμα αν και το ρέυμα πρόσφατα επανήλθε, να χαθούν σημαντικές δουλειές και συνεπώς και έσοδα από τα οποία θα ωφελούνταν οι εργαζόμενοι και ευρύτερα η τοπική οικονομία.



Συγκεριμένα δύο προγραμματισμένοι δεξαμενισμοί πλοίων ακυρώθηκαν, ενώ λίγες μέρες μετά έγινε διακανονισμός με τη ΔΕΗ (πρώτη δόση οφειλών στις 10 Μαρτίου), αλλά η ζημιά είχε γίνει. Όπως δήλωσε στο ert.gr ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κυκλάδων Μάρκος Βουτσίνος, «οι εργαζόμενοι (μόνιμοι και έκτακτοι όταν υπάρχουν δουλειές) ανέρχονται σε 500, ενώ γύρω από το ναυπηγείο κινούνται και επηρεάζονται από την ακμή του ή την κρίση του και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι και επαγγελματίες του νησιού».

«Ζητάμε ίση μεταχείριση», δήλωσε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, σχολιάζοντας ότι «και τα πολιτικά κόμματα χρωστάνε στη ΔΕΗ, αλλά δεν τους έχει κοπεί το ρεύμα, όπως έγινε στο Νεώριο».
«Ανάσα» στο ναυπηγείο και τους εργαζόμενους (που τους χρωστούν δεδουλευμένα ενός εξαμήνου) αναμένεται να δόσει η υπόσχεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κάποιες εργασίες που σχεδιάζεται να δοθούν.

Σχετική είδηση: Κόπηκε το ρεύμα στο Ναυπηγείο Νεωρίου λόγω απλήρωτου λογαριασμού – Δηλώσεις στο ert.gr του γγ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων