Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Eργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Δε θα δουλεύουμε μέχρι τον τάφο για ένα φιλοδώρημα !ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!


http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html


Η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς αριστερά» ήδη εφαρμόζει διατάξεις των προηγούμενων μνημονίων που δεν έχουν ισχύσει ακόμα. Αυξάνει όρια ηλικίας, μειώνει περαιτέρω τις συντάξεις βάζοντας χέρι ακόμα και σε αυτές των 400 ευρώ. Το 3ο μνημόνιο που ψήφισε, ολοκληρώνει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης που δρομολογείται εδώ και 15 χρόνια. Το νεοφιλελεύθερο έκτρωμα που φέρνει για ψήφιση απαξιώνει την έννοια της κοινωνικής αφάλισης μετατρέποντας την σε εμπορεύσιμο είδος, με ουσιαστικά μηδενική μέριμνα για τις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.


Η ενοποίηση όλων των ταμείων ασφάλισης, καταργώντας τα δικαίωματα των ασφαλισμένων σε αυτά, η διαχείριση του συνόλου της περιουσίας τους από ανώνυμες εταιρείες που θα συνέχισουν να τζογάρουν με τα αποθεματικά, ορίζουν το ζοφερό μέλλον που ετοιμάζεται για τους εργαζόμενους. Σε συνδυασμό με την απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότησή των ταμείων θα φέρει την πλήρη διάλυση του συστήματος.

Το νέο ασφαλιστικό, δεν πλήττει τους «προνομιούχους» αλλά κυρίαρχα τον εργαζόμενο λαό!! Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων φέρνει μειώσεις στις συντάξεις που φτάνουν άμεσα το 20% για τους σημερινούς συνταξιούχους και θα φτάσουν έως και 40% για τους εργαζόμενους που θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια.

Κατάργηση των κατώτατων ορίων στις κύριες συντάξεις, υπολογισμός τους βάσει όλου του εργάσιμου βίου, μέγαλη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης. Θέσπιση της «εθνικής σύνταξης», με ένα σύνολο περιορισμών ως προς το μέγεθός της, με «ποινές» για το ποσό που τελικά θα καταβάλλεται. Εξάρτηση των συντάξεων από την αυθαίρετη «κατάσταση της οικονομίας». Κάταργηση του ΕΚΑΣ άμεσα για περίπου 80.000 συνταξιούχους και καθολική κατάργησή του τα επόμενα 3 χρόνια.

Η λεηλασία όμως δεν σταματά στις μειώσεις των συντάξεων. Αυξάνονται δραματικά οι εισφορές για όλους, εκρηκτικά στους αυτοαποσχολούμενους.  Οι νέοι εργαζόμενοι που ζουν την εργασιακή ανασφάλεια της δουλειάς με «μπλοκάκι» μετατρέπονται σε δουλοπάροικους ενός κράτους εισπράκτορα των μεγάλων τραπεζών, καταβάλλοντας ακόμα και το 70% του εισοδήματος τους σε φόρους και εισφορές. Καταδικάζονται να ζούν στα όρια της εξαθλίωσης με τα λιγότερα από 400 ευρώ που θα φτάνουν στα χέρια τους. 

Η εκτίναξη των εισφορών για τους αγρότες καθιστά ασύμφορη την παραγωγή για την φτωχή αγροτιά, θέτοντας ακόμα και την επιβίωση τους σε κίνδυνο. Η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η μετανάστευση της νεολαίας θα ενταθούν δραματικά αν τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν.

 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει να συνεχίσει την πολιτική που τσακίζει το βιοτικό μας επίπεδο στα εφτά μνημονιακά χρόνια. Συμμαχεί με όλο το αντιδραστικό μπλοκ, με τα κόμματα του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμια, τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές και όλο το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτούς προστατεύει με αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που φέρνει προς ψήφιση, τη δική τους δουλειά φέρνει εις πέρας, όντας απόλυτα πιστή στις πολιτικές ΕΕ-ΔΝΤ.


Από τη δικιά μας μεριά πρέπει να χτίσουμε τη συμμαχία που μπορεί να σταματήσει αυτή την επίθεση. Συμμαχία εργαζομένων, συνταξιούχων, «μπλοκάκηδων», ανέργων, αυτοπασχολούμενων και φτωχομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών. Όλων των ανθρώπων που γονατίζουν μέρα τη μέρα υπό το βάρος ενός χρέους που δεν δημιούργησαν και μιας κρίσης που μας πετά στο περιθώριο για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων. Με οργάνωση στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές είμαστε υποχρεωμένοι να τους σταματήσουμε. Να απαιτήσουμε, όχι απλά να μην συνεχιστεί η κατάπτωση, αλλά εδώ και τώρα να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Αξιοπρεπή υγεία, περίθαλψη, ασφάλιση, το δικαίωμα στη ζωή.
 Απαιτούμε:

    Καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
    Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
    Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.

    Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
    Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι
    Να δοθούν πίσω τα κλεμμένα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο, κουρεύτηκαν. Να πληρώσουν οι εργοδότες αυτά που χρωστούν στα ταμεία.

Ως Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αγωνιστική ανάταση του κόσμου στη γειτονιά, για την κοινή πορεία, συζήτηση και δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων, σωματείων και συλλογικοτήτων. Θα επιδιώξουμε κοινές πρωτοβουλίες με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο της περιοχής μας, για να βρούν έκφραση όλοι όσοι δεν έχουν φωνή. Να μην κάτσουμε μοιρολάτρες με σταυρωμένα τα χέρια. Να παλέψουμε και θα νικήσουμε!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση

Πέμπτη 4 Φλεβάρη, 10:30 στο Μουσείο


Λεωφ. Δημοκρατίας & Αθ. Μιαούλη 1  //   Τηλ: 6930197726  //  ergatikilesxi-kd.blogspot.gr