Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Με επίθεση στην ertopen «γιόρτασε» η κυβέρνηση την εγκατάστασή της στα υπουργεία

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
24/9/2015

Με επίθεση στην ertopen «γιόρτασε» η κυβέρνηση την εγκατάστασή της στα υπουργεία

Με προσαγωγή στελεχών της ΠΟΣΠΕΡΤ για «παράνομη εκπομπή» και κατάσχεση εξοπλισμού, «γιόρτασε» η κυβέρνηση την εγκατάστασή της στα υπουργεία.
Η απελευθέρωση των συνδικαλιστών, διόλου δεν αφαιρεί τις ευθύνες που υπάρχουν για το περιστατικό.

Παρά το κυβερνητικό σενάριο ότι η εξέλιξη αυτή προήλθε από καταγγελία ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού, λόγω παρεμβολών, είναι γνωστές οι πιέσεις που έχουν ασκηθεί για το κλείσιμο του ertopen, που αν και η ΕΡΤ άνοιξε κάτω από την πίεση των αγώνων της προηγούμενης περιόδου, θέλησε να παραμείνει φωνή των κινημάτων δίνοντάς τους χώρο και χρόνο μέσα από τη συχνότητά του.

Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι επαναπροσληφθέντες κλήθηκαν να υπογράψουν μία αρχική «σύμβαση» στην οποία απαγορεύεται και κάθε εθελοντική – άμισθη δραστηριότητα, χωρίς την ενημέρωση και έγκριση της εταιρίας, που είναι φωτογραφική για όσους ενδεχομένως και μετά την επαναπρόσληψή τους θα ήθελαν να συνεχίσουν να βοηθούν την ertopen.

«Δεν ήταν ενήμεροι» για το περιστατικό δήλωσαν οι κυβερνητικοί, όπως «δεν ήταν ενήμεροι» πριν μερικούς μήνες όταν η αστυνομία είχε προχωρήσει σε προσαγωγή εργαζόμενου στην ΕΡΑ Ζακύνθου, ή όταν η αστυνομία έστελνε "φιρμάνια" σε περιφερειακές ΕΡΑ, που υπενθυμίζουμε φημολογείται εντόνως ότι οδεύουν προς περικοπές.


Η τακτική των συνεχών προκλήσεων αν δεν είναι συνειδητός κυβερνητικός εκβιασμός στο να σταματήσουν οι «ενοχλητικοί» την κριτική στην κυβέρνηση του τρίτου μνημονίου, τότε είναι παρακρατικού τύπου πρόκληση, από κέντρα με τα οποία δεν τολμάει να συγκρουστεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Δεν πέρασαν άλλωστε και πολλές μέρες που δόθηκε κάθε δυνατή διευκόλυνση στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για να «παρελαύνουν» από την ΕΡΤ, στα πλαίσια ενός υποτιθέμενου προεκλογικού πλουραλισμού (υπόθαλψη εγκληματία το λέμε εμείς), αλλά όσοι δεν τάθηκαν υπέρ της κυβέρνησης και των επιλογών της, αμέσως στοχοποιήθηκαν, αν και λίγους μήνες πριν και τη στήριζαν (πολιτικά και οργανωτικά) και η κυβέρνηση τους χρησιμοποίησε για να της προσθέσουν «αγωνιστικά γαλόνια» όταν ήταν στην αντιπολίτευση, μέχρι να τους πετάξει σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να επιστραφεί ο τεχνικός εξοπλισμός.


2η ανακοίνωση για το ίδιο θέμα:

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού

Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέλος της Ο.Δ.Π.Τ.Ε.

Πανεπιστημίου 30



Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2015

αρ.πρωτ: 1549



Καταγγέλλουμε το δεύτερο μαύρο που έπεσε στις 23/9, όταν αστυνομικές δυνάμεις έριξαν τον πομπό της ΕΡΤOPEN.

Η ΕΡΤOPEN, ο αυτοδιαχειριζόμενος σταθμός των εργαζομένων της ΕΡΤ, είναι αυτή που κράτησε ζωντανό τον αγώνα τους τόσο καιρό.

Είναι αυτή που έδωσε βήμα σε κοινωνικές και πολιτικές ομάδες που δε «χώραγαν» πουθενά στην «πολυφωνία» των ιδιωτικών και κρατικών σταθμών.

Η ΕΡΤOPEN στάθηκε στο πλευρό του αγώνα μας για την επιστροφή των διαθέσιμων όλο το προηγούμενο διάστημα και μας έδωσε βήμα πολλές φορές σε στιγμές κρίσιμες για μας στο ΕΚΠΑ.

ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: Αυτή είναι η πολλά υποσχόμενη «εκκαθάριση» του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που επαγγέλλεται η κυβέρνηση που μόλις ορκίστηκε;

Η φωνή της ΕΡΤOPEN ενοχλεί;

ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ: Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από την ελεύθερη έκφραση των εργαζομένων της ΕΡΤ. Έχουμε πολλά να φοβηθούμε από όλους εκείνους που συστηματικά παραποιούν γεγονότα και κατασκευάζουν ειδήσεις για να υπηρετήσουν συμφέροντα του κράτους και του κεφαλαίου, κυβερνήσεων, μεγάλων κομμάτων και επιχειρηματιών. Από όλους αυτούς που δέχονται παραγγελίες για τη δημιουργία κλίματος και καταστάσεων ενάντια στην πραγματική βούλησή μας, όπως έκαναν στο πρόσφατο δημοψήφισμα.

ΑΡΚΕΙ.

Ξέρουμε πολύ καλά τι εξυπηρετεί η φίμωση της ΕΡΤOPEN. Σίγουρα όχι τα δικά μας συμφέροντα.

Η ανεμπόδιστη εφαρμογή των μνημονιακών δεσμεύσεων προφανώς επιβάλλει διώξεις και φίμωση κάθε αντιστεκόμενης φωνής. Επιβάλλει τη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, και, στο πλαίσιο αυτό, και της δικής μας απεργίας που οδηγείται στα δικαστήρια δύο χρόνια μετά. Επιβάλλει και το κλείσιμο της ΕΡΤOPEN.

Όλοι όσοι απεργάζονται ένα μαύρο παρόν και μέλλον για μας, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Δημήτρη Κούνη, Προέδρου και ταμία αντίστοιχα της ΠΟΣΠΕΡΤ και τους αλληλέγγυους που συνελήφθησαν. Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξής τους.

Απαιτούμε την άμεση, ανεμπόδιστη επαναλειτουργία της ΕΡΤOPEN.



Για το Δ.Σ


  Ο Πρόεδρος                Η Γ.Γραμματέας


Ζαχαρίας Τριγάζης       Μαρλέν Λογοθέτη