Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός τον Σεπτέμβρη




Aνακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής - Αντιφασιστική συγκέντρωση Τρίτη 8/9, 8πμ, δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού


Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Αντιφασιστικό συλλαλητήριο Παρασκευή 25/9 στις 7μμ από Ομόνοια, πορεία στη Βουλή.





ΚΕΕΡΦΑ - Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
Στα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 25/9, 7μμ από Ομόνοια, πορεία στη Βουλή και απευθύνει το κάλεσμα σε όλα συνδικάτα, τις κοινότητες των μεταναστών, τους φοιτητικούς συλλόγους για να κορυφώσουμε τη δράση μας .

Ο Σεπτέμβρης ξεκινάει με τη νέα δίκη που έχει οριστεί για τις 8/9 και κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ στις 8πμ στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού.

Θα συνεχίσουμε την μάχη για να αποκαλυφθεί η εγκληματική δράση του Μιχαλολιάκου και της παρέας του και να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι. Οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν δεν έχουν θέση ούτε στη Βουλή, ούτε στις γειτονιές, ούτε πουθενά. Η θέση τους είναι στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Όσο και αν προσπαθούν να το παίξουν ένα νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα, το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει διαρκώς να δίνει την μάχη ότι δεν πρόκειται για κανένα κόμμα αλλά για μία εγκληματική οργάνωση και γι΄ αυτό απαιτούμε και την ισόβια καταδίκη τους.


Ο ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ!


Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Στη μάχη ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια και στους εκβιασμούς των δανειστών - τοκογλύφων δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο στη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης που μέσα στην κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας το μανδύα του «νόμιμου» πολιτικού κόμματος.

Η συντριβή των ναζί της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί.
Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για ανθρώπινη και αξιοπρεπή υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, για να φύγει η FRONTEX, να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
Για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς. Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα.

- Συνεχίζουμε τον αγώνα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής με συγκέντρωση στις 8 Σεπτεμβρίου έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού.
- Καλούμε σε ενωτικές κινητοποιήσεις κατά η δεύτερη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
- Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με συγκέντρωση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
- Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία του Δημοσίου καθώς και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
- Απαιτούμε από την Κυβέρνηση τη στελέχωση και τη γενικότερη στήριξη των υπηρεσιών και των δομών που ασχολούνται με την υποδοχή των προσφύγων και την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών τους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Κάλεσμα Γ'ΕΛΜΕ

Το μεγάλο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη ήταν μια ιστορική νίκη των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αγωνίζονται για μια κοινωνία χωρίς λιτότητα, φτώχεια, ρατσισμό και φασισμό. Συνεχίζουμε για να ανατραπούν νέα και παλιά μνημόνια, για να τσακίσουμε τους εκβιασμούς και τα πραξικοπήματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της ΕΕ, που απαιτούν τη ολοκληρωτική σφαγή των εργασιακών δικαιωμάτων και το ρατσιστικό κλείσιμο των συνόρων, πνίγοντας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Στη μάχη ενάντια στους εκβιασμούς των Τραπεζιτών δεν αφήνουμε κανένα περιθώριο για άπλωμα της δημαγωγίας της Χρυσής Αυγής, μιας εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, που μέσα στη κρίση επιχειρεί να ξεφύγει από την απομόνωση, φορώντας τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος». Καταγγέλλουμε όσους τη διευκολύνουν, δίνοντας της τηλεοπτικό χρόνο στα ΜΜΕ και την κρατική τηλεόραση.

   Η συντριβή των ναζί στην Ελλάδα θα στείλει μήνυμα σε όλη την Ευρώπη πως η απειλή του φασισμού μπορεί να τσακιστεί. Ο κοινός αγώνας, όπως αναπτύχθηκε με τις συντονισμένες αντιφασιστικές διαδηλώσεις, στις 21 Μάρτη, σε μια σειρά από πόλεις έδωσε ώθηση στο νέο κύμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, με κινητοποιήσεις σε εκατοντάδες πόλεις υπέρ του ΟΧΙ. Μαζί μπορούμε να τσακίσουμε τη λιτότητα, το ρατσισμό και τους ναζί! Για αυτό ετοιμαζόμαστε για την επόμενη διεθνή μέρα δράσης, στις 19 Μάρτη 2016.

   Ταυτόχρονα, δίνουμε τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, για να πάρουν ιθαγένεια όλα τα παιδιά χωρίς αποκλεισμούς, όπως απαίτησαν τα Συνέδρια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Είναι ώρα να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες και να έχουν πλήρη δικαιώματα.

  Παλεύουμε για ανθρώπινη υποδοχή στους πρόσφυγες των πολέμων, το δράμα των οποίων ζούμε έντονα αυτές τις μέρες. Οι μαζικές ροές μεταναστών οφείλονται στην ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία και αναζωπύρωση παλιών εστιών πολέμου στα πλαίσια των ανταγωνισμών των κεφαλαίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας αφού το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους. Σ΄ αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η ΕΕ, με τον ιμπεριαλιστικό της χαρακτήρα, τη συμμετοχή στις επεμβάσεις, το σχεδιασμό και την εφαρμογή νέων συστημάτων καταστολής στα σύνορα μέχρι και βομβαρδισμούς τρίτων χωρών, στο όνομα της καταπολέμησης των διακινητών μεταναστών και προσφύγων. Ας αφήσει τα κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους στη Μεσόγειο, γιατί ευθύνεται που τη μετέτρεψε σε νεκροταφείο ψυχών, με τη διατήρηση του κανονισμού του Δουβλίνου και την προώθηση μέτρων-κοροϊδία για την κατανομή και εγκατάσταση μηδαμινού αριθμού προσφύγων στα κράτη-μέλη.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ συμμετείχε ενεργά στους παραπάνω ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ετοιμαζόταν να δώσει νέα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου. Ταυτόχρονα καλλιεργούσε αυταπάτες, περί δήθεν αλληλεγγύης της ΕΕ, καλώντας την TaskForce της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασύλου στη Λέσβο και περιμένοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να δοθούν σε ΜΚΟ, για τη στέγαση ενός πολύ μικρού αριθμού προσφύγων. Η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι θα αυξάνονται δραματικά οι πρόσφυγες όσο κυριαρχεί το καπιταλιστικό σύστημα, με τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις του και τις επεμβάσεις τους. Γι΄ αυτό, είναι

αναγκαία η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική εκμετάλλευση, για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών. Πάλη να φύγει η FRONTEX και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ. Να πέσει ο φράχτης στον Έβρο και να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα στρατό-πεδα συγκέντρωσης. Να καταργηθούν οι κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες με προορισμό άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Απόδοση του καθεστώτος του ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες, με γρήγορες διαδικασίες, πρόσληψη άμεσα προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου. Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για στέγαση, σίτιση και περίθαλψη όλων των νεοεισερχομένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμιά νέα νατοϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση των ξένων βάσεων

    Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συνάντηση 10-11 Οκτώβρη στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ.
    Άμεσα, συνεχίζουμε τη καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με συγκέντρωση στις 8 Σεπτέμβρη έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού στις 8πμ.
    Καλούμε στις κινητοποιήσεις της δεύτερης επετείου της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, 25/9, 7μμ Ομόνοια και πορεία στη Βουλή.
    Στηρίζουμε τις δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Το Δ.Σ. της Γ'ΕΛΜΕ