Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΠΟΕΣΥ: Έκκληση στην EBU να επανεξετάσει την απόφασή της‏

Αθήνα, 21 Αυγούστου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει τη δυσάρεστη έκπληξή του, για την απόφαση της EBU να εγκαταλείψει τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, διακόπτοντας την παροχή του live streaming στην ΕΡΤ.

Η θετική μέχρι τώρα στήριξη της EBU στους εργαζόμενους του δημόσιου ελληνικού φορέα ενημέρωσης, είχε ευρεία απήχηση επί 70 συνεχείς ημέρες, με εκατομμύρια ακροατές και τηλεθεατές να ενημερώνονται αντικειμενικά, δεοντολογικά και πλουραλιστικά από τα επί 24ωρης βάσης ενημερωτικά προγράμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η ολιγωρία της κυβέρνησης να μην υλοποιήσει ακόμα την απόφαση του ΣτΕ για άρση του μαύρου, που επέβαλε με αντισυνταγματικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο στην ΕΡΤ, την εκθέτει διεθνώς και δεν αποτελούν συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση, τα αντιδημοσιογραφικά μορφώματα που με διάτρητες και πρόχειρες διαδικασίες προωθεί ο υφυπουργός κ. Παντελής Καψής.

Η ΠΟΕΣΥ συνεχίζει αταλάντευτα να στηρίζει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και συνυπογράφει την αναφορά τους για τη στροφή της EBU, στην οποία δικαίως υποστηρίζουν: «Δεν κατανοούμε την απόφασή της να σταματήσει τη μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ, ιδιαιτέρως πριν καν ελέγξει την υλοποίηση των δεσμεύσεων που η ίδια είχε θέσει ως προϋπόθεση για τη μετάδοση ανεξάρτητου (editorially independent) ενημερωτικού προγράμματος από πλευράς ΔΤ αλλά και πριν την τελική κρίση του ΣτΕ. Για τα εκατομμύρια ακροατών και τηλεθεατών ο μοναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας στην Ελλάδα ήταν και παραμένει η ΕΡΤ!

Μετά από 70 ημέρες, το ενημερωτικό πρόγραμμα που παράγουμε (πληρέστερο και ποιοτικότερο απ’ ό,τι εκπέμπουν τα ιδιωτικά κανάλια) δεν είναι πια μόνο το όπλο μας για να διεκδικήσουμε θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και ανατροπή των συνεχόμενων παραλόγων και παράνομων μεθοδεύσεων για τη δημιουργία της ΔΤ. Η δουλειά που κάνουμε με συνέπεια και επαγγελματισμό όλο αυτό το διάστημα είναι πια απαίτηση της κοινωνίας. Η ενημέρωση που παράγουμε έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των απανταχού Ελλήνων ως η ελεύθερη φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ».

Η ΠΟΕΣΥ απευθύνει έκκληση στην EBU να αναθεωρήσει την απόφασή της και να επαναφέρει την παροχή του live streaming στην ΕΡΤ, δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ούτε τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η EBU, για μια ανεξάρτητη και αντικειμενική δημόσια ενημέρωση.
Αν καμφθούν οι ηρωικά αγωνιζόμενοι για ανεξάρτητα δημόσια μέσα εργαζόμενοι της ΕΡΤ, το μέλλον για την ενημέρωση της χώρας μας θα είναι ζοφερό. Θα πρόκειται για οπισθοδρόμηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.