Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Η ΕΡΤ ΑΝΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ μαζί με όλους τους εργαζόμενους


...από την εκδήλωση της Ε.Α. στο Βόλο...

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κερδίσαμε και την δεύτερη μεγάλη μάχη με την κυβέρνηση. Η πρώτη μάχη ήταν το κλείσιμο της Δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στις 11 Ιούνη και η απάντηση όλων των συναδέλφων, με την παραμονή στα κτίρια και την εκπομπή προγράμματος, τσαλάκωσε αυτήν την επίθεση. Η δεύτερη μάχη που δώσαμε ήταν η μάχη “φθοράς” που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση απέναντί μας. “Πόσο θα αντέξουν μέσα στο κατακαλόκαιρο αυτοί οι άχρηστοι, οι τεμπέληδες, οι διεφθαρμένοι” αναρωτιόνταν οι κυβερνητικοί εγκέφαλοι. Και αντέξαμε. Παρόλες τις πιέσεις, αντέξαμε μέσα στον Αύγουστο, με το δικό μας απεργιακό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα.  Και τώρα που όλοι ετοιμάζονται για την μετωπική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, μπορούμε να είμαστε πρωτοπόρο κομμάτι αυτής της σύγκρουσης που ο ορίζοντάς της είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.
Γιατί πίσω από τις βλακείες, που επαναλαμβάνουν μονότονα ο Σαμαράς και οι υπουργοί του ότι τάχα “έφτασε το τέλος της κρίσης” και “θα έχουμε πλέον πρωτογενές πλεόνασμα”, η αλήθεια είναι ότι περνάνε τις μεγαλύτερες περικοπές, τη διάλυση των σχολείων, των νοσοκομείων, των δημοτικών υπηρεσιών και τη λεηλασία και το ξεπούλημα κάθε δημόσιου αγαθού. Βουτηγμένοι στον βούρκο, αγκαλιά με τον κάθε Μελισσανίδη τα στελέχη της κυβέρνησης υλοποιούν την πιο βάρβαρη επίθεση, που δολοφονεί 19χρονους για ένα ευρώ. Όμως τρέμουν τις εργατικές αντιστάσεις, τον συντονισμό μας και την συνέχεια του δικού μας αγώνα μέσα σε αυτό το απεργιακό κύμα που αρχίζει να ξεδιπλώνεται.  Τους εκπαιδευτικούς που ξεκινάνε  απεργία διαρκείας απο τις αρχές Σεπτέμβρη, τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που απεργούν για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία και να μην περάσουν οι απολύσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ

Kαλούμε τους συναδέλφους, ιδίως όσους εκφράζονταν στους συνδικαλιστικούς χώρους της αριστεράς και του ΚΚΕ, που κάτω από τις όποιες πιέσεις έκαναν αίτηση στο μεταβατικό έκτρωμα, να αρνηθούν να υπογράψουν και μην πάρουν μέρος στο έκτρωμα της ΔΤ. Τους καλούμε να μην γίνουν απεργοσπάστες. Να αρνηθούν να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της τρόικας, για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Να μην αποδεχθούν να δουλεύουν για ψίχουλα με δίμηνες συμβάσεις κάνοντας “το λαγό” για την επιβολή των μέτρων της τρόικα, του Σαμαρά και της παρέας τους. Η θέση τους δεν είναι με τους τροϊκανούς δηλωσίες, είναι μαζί με τον κόσμο που αγωνίζεται. Ήδη τα ψέματα αποδομούνται συνεχώς και πολλοί που πίστεψαν ότι στην ΔΤ μπορούσαν να εξασφαλίσουν σταθερή δουλειά  με αξιοπρεπείς συνθήκες και μισθό, διαψεύδονται (όπως προειδοποιούσαμε) και επιστρέφουν πίσω στην ΕΡΤ. Το έκτρωμα της ΔΤ-ΝΕΡΙΤ έχει βαλτώσει και μπορούμε να το τσακίσουμε.

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

·  Χρειάζεται την πρώτη βδομάδα του Σεπτέμβρη να οργανώσουμε μαζική Γενική Συνέλευση-Συγκέντρωση όλων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ για να ξαναεντάξουμε όλους τους συναδέλφους στις μάχες που ξανά ξεκινάνε τώρα με μεγαλύτερη ένταση. Να έχουμε μαζική παρουσία στη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.
·     Να πολιορκήσουμε τη ΔΤ, το έκτρωμα που έχουν στήσει ο Κεδίκογλου και η παρέα του, οργανώνοντας μαζί με όλα τα συνδικάτα μαζική κινητοποίηση-συλλαλητήριο έξω απο τις εγκαταστάσεις της ΔΤ την δεύτερη βδομάδα του Σεπτέμβρη. Και μία και δύο και όσες φορές χρειαστεί, για να σπάσουμε όλα τα συνδικάτα μαζί τον απεργοσπαστικό τους μηχανισμό που έτσι και αλλιώς παραπαίει.
·     Να απαιτήσουμε απο τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του ΤΥΠΟΥ, (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΠΤΥΜ) να ανοίξουν ξανά τον χορό των κινητοποιήσεων στα ΜΜΕ για αλληλεγγύη  στην ΕΡΤ και τσάκισμα της κυβερνητικής προσπάθειας.
·     Να οργανώσουμε στο προαύλιο της ΕΡΤ εκδηλώσεις για την Υγεία, την Παιδεία, τις συγκοινωνίες, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών.
·      Να οργανώσουμε ξανά εξορμήσεις και εκδηλώσεις, σε εργατικούς χώρους και γειτονιές δίνοντας το μήνυμα του αγώνα μας και ενισχύοντας το απεργιακό μας ταμείο. Την ώρα που όλη η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό και οργανώνει τις αντιδράσεις της στη νέα επίθεση που ξεδιπλώνεται, να συντονίσουμε τη δράση μας με όλους τους εργαζόμενους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 εργατική αλληλεγγύη εργαζομένων στην ΕΡΤ