Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΕΚΣ: Να καταγγείλουμε τους σύγχρονους θιασώτες του ναζισμού-φασισμού






ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935
 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ 
- ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 831 00 – ΣΑΜΟΣ
 ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL:eksamou@otenet.gr
Σάμος,  26  Αυγούστου  2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, φορέων και συνδικαλιστών, που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία όπου ματαιώθηκε η φασιστικής έμπνευση «αιμοδοσία» που οργάνωσε η νεοναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.).

Στηρίζει και συμπαραστέκεται σε όλους του εργαζόμενος που σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο προανάκρισης που διενεργείται από τον εισαγγελέα, μετά από αναφορά της Διοικήτριας του νοσοκομείου, εκ των οποίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου & πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και αρκετά άλλα στελέχη του μαζικού κινήματος. Έτσι στοχοποιείται η συνδικαλιστική δράση και τα σωματεία, ενώ κυβέρνηση και Υπουργείο Υγείας αποδέχονται και στηρίζουν την τακτική και τη δράση των φασιστοειδών.

Το Ε.Κ.Σ., μέρες πριν την αιμοδοσία του μίσους της Χρυσής Αυγής, με παρέμβασή μας προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου καλέσαμε να την αποτρέψουν. Να μην αφήσουν να θέτει όρους αλλά και να «χρησιμοποιήσει» την αιμοδοσία. Η ζωή αξίζει για όλους το ίδιο ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα, γλώσσα, θρησκεία, χρώμα, που έχει ο κάθε άνθρωπος και το αίμα δίνει ζωή σε όποιον το έχει ανάγκη. Τότε μόνο είναι πράξη αλληλεγγύης. Δεν μπορεί το αίμα να γίνεται αφορμή για το στήσιμο κομματικής φιέστας και για το πέρασμα-πότισμα στην κοινωνία μας της ιδεολογίας του φασισμού-ρατσισμού και της λογική της καθαρότητας της Άριας Φυλής που έχουν οι ιδεολογικοί καθοδηγητές της Χρυσής Αυγής.

Συμμετείχαμε και εμείς μαζί με πολλούς άλλους φορείς και δεκάδες εργαζόμενους στην διαμαρτυρία εναντίον της ρατσιστικής-φασιστικής αντίληψης «αίμα μόνο για Έλληνες» που οργάνωσε σε πανελλαδική κλίμακα με φανφάρες, παράτες και προκλητικό τρόπο η Χ.Α., ενώ καλέσαμε τους εργαζόμενους και τους φορείς του τόπους μας να μη συμμετάσχουν στην αιμοδοσία του μίσους. Στον αντίποδα αυτής της ματαίωσης της αιμοδοσίας από την Χ.Α. διοργανώθηκε την ίδια ώρα, από τους συμμετέχοντες, αιμοδοσία για όποιον έχει ανάγκη και δόθηκαν περισσότερες φιάλες από αυτές που θα έδιναν οι χρυσαυγίτες.

Ο ρόλος της Χρυσής Αυγής είναι να κάνουν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου. Προτείνουν τζάμπα κρατικό χρήμα για την μεγαλοεργοδοσία και εξαθλιωμένους εργαζόμενους με μεροκάματα 14 και 18 ευρώ. Ο φασισμός και οι απόψεις της Χ.Α. αντιμετωπίζονται παντού από το οργανωμένο ταξικό, λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συνδικαλιστές.

Καλούμε την εργατική τάξη και όλο το λαό των νησιών μας να εκφράσουν με κάθε τρόπο τις αντιρατσιστικές-αντιφασιστικές παραδόσεις και την ιστορία του τόπου μας.
Τους καλούμε να πάρουν αποφασιστικά μέρος στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από το φασιστικό έγκλημα στην Καστανιά και τα γύρω χωριά, το Σάββατο 31/8 στις 5 μ.μ. στην Καστανιά και στις 8:30 στην συγκέντρωση στην πλατεία Καρλοβάσου.
Να καταγγείλουμε τους σύγχρονους θιασώτες του ναζισμού-φασισμού που η ιστορία τους είναι ταυτόσημη με διώξεις και βασανιστήρια, με την δημιουργία μαρτυρικών πόλεων - χωριών  και κολαστήριων στρατοπέδων συγκέντρωσης.


Η Διοίκηση 

  2)ΠΟΕΔΗΝ: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Σάμου
 
Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο της Σάμου, με αφορμή την εξέλιξη που προέκυψε, όταν εμπόδισαν την αιμοδοσία "μόνο για Έλληνες" της Χ.Α. Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της επισημαίνει πως: «Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει και καταδικάζει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον Εισαγγελέα της Σάμου, κατά των εργαζομένων του Νοσοκομείου που εμπόδισαν την ρατσιστική αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής μετά από αναφορά της διορισμένης από την Κυβέρνηση Διοικήτριας του Νοσοκομείου.
    Με την αναφορά η Διοικήτρια άνοιξε το δρόμο της ποινικής δίωξης αντί ως όφειλε να την απαγορεύει η ίδια. Οι εργαζόμενοι αν και αντέδρασαν στην παραβίαση του Συντάγματος και των Διεθνών Συμβάσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απειλούνται με τιμωρία από την ανεκδιήγητη και αντιδημοκρατική ενέργεια της Διοικήτριας.
Οι «φασίστες» της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν αιμοδοσία μόνο για Έλληνες.
    Το Κοινωνικό αγαθό της Υγείας οφείλει το κράτος να το παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και ΙΣΟΤΙΜΑ στους πολίτες της χώρας ανεξάρτητα εθνικότητας και φυλής.
    Δεν έχουμε ανάγκη της κακέκτυπης φιλανθρωπίας των «φασιστών» που διαχωρίζουν τους πολίτες της χώρας σε εκλεκτούς και μη εκλεκτούς.
    Η παροχή των Υπηρεσιών Υγείας είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ με ΕΥΚΟΛΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ πρόσβαση στο σύνολο του λαού που βρίσκεται στην χώρα.
    Οι πολίτες, οι φορείς της Υγείας και οι Υγειονομικοί δεν δέχονται τη ρατσιστική δράση των φασιστών που μεταφέρουν φόβο, μισαλλοδοξία και λειτουργούν ως υποζύγια αμφισβήτησης των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ της χώρας.
    Είναι ανεπιθύμητες οι δράσεις τους στα Νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι  με την κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ θα τους εκδιώχνουν πάραυτα. Δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τα βρώμικα σχέδια τους σε βάρος του Κοινωνικού Αγαθού της Υγείας.
ΕΩΣ ΕΔΩ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.
Είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου της Σάμου».