Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο της Ευελπίδων. Νίκη των κατοίκων !!!



Μετά τον 15ήμερο αποκλεισμό του από κατοίκους της περιοχής (11 έως 27 Ιουλίου), το Πολιτιστικό – Αθλητικό Κέντρο της Ευελπίδων θα παραμείνει δημόσιος χώρος πολιτισμού- ψυχαγωγίας και αθλητισμού! Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιουλίου ο Δήμος θα συνεχίσει να μισθώνει το κτίριο στο οποίο στεγάζεται, το οποίο ας σημειωθεί ότι δε γειτνιάζει μόνο με τα δικαστήρια αλλά με 2 γήπεδα μπάσκετ και το 38ο Γυμνάσιο και Λύκειο.



Όταν αρχές Ιουλίου, οι κάτοικοι πληροφορήθηκαν ότι ο Δήμος αποχωρεί από το κτίριο, γιατί οι ανάγκες των γειτονικών δικαστηρίων προέχουν (!), αντέδρασαν άμεσα και με αποφασιστικότητα. Η Λαϊκή Συνέλευση κατοίκων Γκύζη – Πολυγώνου – Κυψέλης προχώρησε σε αποκλεισμό του κτιρίου της Ευελπίδων για να υπερασπιστεί μέχρι τέλους έναν απ’ τους τελευταίους πνεύμονες πολιτισμού και αθλητισμού της γειτονιάς.  Και  μετέτρεψε το χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου σε κέντρο αγώνα και πολιτισμού από και για τους κατοίκους. Συνελεύσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις αλλά και παιχνίδι και μπάσκετ ήταν η καθημερινότητα για 17 μέρες στην Ευελπίδων.



Η νίκη των κατοίκων αποδεικνύει ότι  μόνο η οργανωμένη δράση και η μάχη μέχρι τέλους  μπορούν να εγγυηθούν ότι κανένας δημόσιος και κοινωνικός χώρος δε θα ξεπουληθεί  και δε θα κλείσει για να εξυπηρετήσει άλλα σχέδια.



Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχει τρόπος οι ανάγκες των εργαζόμενων , των ανέργων και της νεολαίας να μπαίνουν μπροστά και να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για οποιαδήποτε απόφαση κι αν παίρνεται. Αρκεί η δύναμη που έχουν να βρίσκει μορφές έκφρασης, όπως ακριβώς έγινε και στην Ευελπίδων.



Η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων άλλωστε δηλώνει: «Οι εξελίξεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με δραστικό περιορισμό δημόσιων δαπανών και μείωση προσωπικού δε μας επιτρέπουν να επαναπαυτούμε. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα για δημόσιες, ποιοτικές, φθηνές δομές πολιτισμού, ψυχαγωγίας και αθλητισμού στην υπηρεσία των κατοίκων της περιοχής.»



Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Γκύζη – Αμπελοκήπων – Πολυγώνου