Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Για τις διακοπές του Παπανδρέου στη Σάμο και τις αντιδράσεις πολιτών

Μουμπάρακ-Παπανδρέου
Πολύς λόγος έγινε στα ΜΜΕ με αφορμή την κινητοποίηση πολιτών στη Σάμο, με την οποία ήθελαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους στην παρουσία του Γ. Παπανδρέου στο νησί. Προφανώς οι επιλογές του τελευταίου στο διάστημα που ήταν πρωθυπουργός, σε συνδυασμό με την οικονομική άνεση που επιδεικνύει στις «εκδρομικές» του δραστηριότητες, γίνονται ο σπινθήρας για το «άναμα» των διαμαρτυριών, σε μια χώρα που η φτώχεια παίρνει τρομακτικές διαστάσεις.




Όμως η συζήτηση δεν περιορίστηκε μόνο σε αυτό το πεδίο, αλλά στο αφισάκι που παρουσίαζε τον ΓΑΠ ως ζόμπι και τον χαρακτήριζε «εθνικό προδότη».

Ας μου επιτραπεί να διατυπώσω την άποψη ότι τόσο ο ΓΑΠ, όσο και οι ομοϊδεάτες του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, δεν είναι «εθνικοί προδότες», υπό την έννοια ότι προδότης είναι όποιος άλλα λέει και άλλα κάνει, συνεπώς «προδίδει» το αρχικό πολιτικό του πλαίσιο.
Μια ματιά προς τα πίσω, θα δείξει ότι κόμματα που συμμετέχουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή, έχουν εφαρμόσει προγράμματα λιτότητας και περικοπών, ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και ακόμα χειρότερα, έχουν συνδράμει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ & ΝΑΤΟ σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

...αντιπολεμική διαδήλωση επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ...
Επομένως δείγματα γραφής και «διαπιστευτήρια» είχαν δώσει αρκετά για να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για το ποια συμφέροντα υπηρετούν και μάλιστα με εντυπωσιακή συνέπεια.
Ίσως να μας φαινόταν «μακρινή» η βομβαρδιζόμενη Σερβία, ή η χρήση της βάσης της Σούδας για τις εκστρατείες σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Το ΠΑΣΟΚ ήταν τότε στην κυβέρνηση και ήταν μέλος της ΣΔ.






Παπανδρέου-Στρος Καν
Ίσως καθεστώτα τύπου Μουμπάρακ και Μπεν Αλι (ανατραπέντες και οι δύο από εξεγέρσεις) σε Αίγυπτο και Τυνησία, να μην θυμίζουν ότι και οι δύο τους, ήταν στη ΣΔ.
Μάλιστα το 2008, όταν ο «ατακτούλης» Ντομινικ Στρος Καν (άλλος σοσιαλδημοκράτης αυτός) είχε επισκεφτεί την Τυνησία παρασημοφορήθηκε από τον Μπεν Αλι και ακολούθως ο έχων ασυγκράτητες γενετήσιες ορμές Γάλλος, είχε δηλώσει: «η οικονομία της Τυνησίας πάει καλά, η εκτίμηση του ΔΝΤ για την πολιτική της Τυνησίας είναι πολύ θετική και αποτελεί ένα πολύ καλό παράδειγμα προς μίμηση. Δεν υπάρχουν φόβοι για το μέλλον της Τυνησίας, στην Τυνησία όλα θα συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά».

Ακριβώς όπως …στην Ελλάδα, θα συμπληρώναμε εμείς, που ακούμε τα ίδια παραμύθια από τους ίδιους, ή έστω τους αναπληρωτές τους (και τους νεοφιλελεύθερους φίλους τους), αφού κάποιοι αποσύρθηκαν ως καμένα χαρτιά.

Συνεπώς ναι στις διαδηλώσεις – διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά πάντα να επιδιώκουμε το πολιτικό περιεχόμενο να μην είναι «ρηχό» (το λέμε με σεβασμό σε όσους κάποτε τους πίστευαν και τώρα νοιώθουν ξεκρέμαστοι και προδομένοι), αλλά να αναδεικνύει το ρόλο των ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ και όσων τους υπηρετούν με συνέπεια, όπως και η Σοσιαλιστική Διεθνής, αλλά και οι συνεταίροι τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όπου συμμετέχει η ΝΔ.

Y.Γ. η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ Σάμου, που θεωρεί τιμή για το νησί την επίσκεψη Παπανδρέου και καταλήγει ότι σήμερα η χώρα χρειάζεται όσο ποτέ περισσότερη Δημοκρατία, δείχνει ότι αν δεν κοροϊδεύουν, έχουν πρόβλημα σύνδεσης με την πραγματικότητα, τόσο τοπικά που απώλεσαν την μόνη έδρα του νομού και μάλιστα με παρακμιακές εικόνες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις τους, όσο και σε συνολικό επίπεδο, αυτό των συσσιτίων, των εφαρμοστικών νόμων, των μνημονίων, των ΠΝΠ, της αστυνομικής αυθαιρεσίας, του κλεισίματος της ΕΡΤ, των απολύσεων στην Παιδεία και της διάλυσης της δημόσιας Υγείας. Ε δεν έπεσαν και από τον ουρανό όλα αυτά. Έτσι δεν είναι?