Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΤ3: «Όλοι μαζί να φύγει το μαύρο»

...αναδημοσίευση από το www.ertopen.com...


Πετυχημένη και πολυπληθής ήταν η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση που έκαναν οι εργαζόμενοι την Πέμπτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Τη συγκέντρωση που έγινε στο άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους, οργάνωσαν μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα του νομού Θεσσαλονίκης και σε αυτήν συμμετείχαν με δικό τους μπλοκ οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3, εκπαιδευτικοί των ΕΛΜΕ-Θ, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι από το χώρο της υγείας, των ΟΤΑ, μέλη πολιτικών κομμάτων και κινήσεων της αριστεράς, με συνθήματα ενάντια στη διαθεσιμότητα, το κλείσιμο οργανισμών του δημοσίου και στη συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στην κεφαλή της πορείας που ακολούθησε, βρίσκονταν με το πανό τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ως συμβολική «απόδοση τιμής» στους εργαζόμενους που κράτησαν ψηλά τη σημαία της αντίστασης εν μέσω της δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου, παρά τον ανηλεή κυβερνητικό πόλεμο και την προσπάθεια διάσπασής τους. Η διαδήλωση κατέληξε στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού όπου ακολούθησε μουσική εκδήλωση.


«Η ζωή του Μπράιαν» τη Δευτέρα στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ3 Οι εργαζόμενοι έδωσαν υπόσχεση συνέχισης του αγώνα, οργανωμένα και συντονισμένα, θεωρώντας κομβικής σημασίας και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει του μεγάλου συλλαλητηρίου της 7ηςΣεπτεμβρίου κατά τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ, το ερχόμενο Σάββατο.

Νωρίτερα, στις 2 Σεπτεμβρίου, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 θα πραγματοποιήσουν ακόμα μία προβολή στο θερινό αυτοδιαχειριζόμενο σινεμά στο κτίριο της Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 στην οδό Αγγελάκη 14. Η ταινία που θα προβληθεί είναι «Η ζωή του Μπράιαν» που στην Ελλάδα έγινε γνωστή ως«Ένας προφήτης μα τι προφήτης» των Μόντυ Πάιθονς. Η προβολή έχει προγραμματιστεί για τις 9 το βράδυ.