Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Όχι στην υφαρπαγή κονδυλίων της ΕΡΤ για την ενίσχυση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη υφαρπαγή του 25% του ειδικού τέλους της ΕΡΤ και τη μεταφορά του αντίστοιχου ποσού, μέσω της ΔΕΗ στο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ). Ήδη η σχετική απόφαση των υφυπουργών Επικρατείας, Σ. Κεδίκογλου, και Περιβάλλοντος, Ασ. Παπαγεωργίου, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και προβλέπει ότι το ποσοστό θα καθορίζεται ετησίως, ενώ η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει το ΛΑΓΗΕ για τον αριθμό κατόχων μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας, που οφείλουν να καταβάλλουν το τέλος. «Η αντισυνταγματική, αναίτια και άδικη αφαίρεση του εν λόγω ποσοστού από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ υπέρ αλλότριων σκοπών και συμφερόντων (διάσωση της αγοράς ενέργειας, όπως η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΕΡΤ ομολογεί), τονίζεται σε σχετικό εξώδικο της ΠΟΣΠΕΡΤ, συνεπάγεται απώλεια για την ΕΡΤ του ιλιγγιώδους ποσού των 75 εκατομμυρίων ευρώ».
Η ΠΟΕΣΥ υπενθυμίζει ότι οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ με βάση το Νόμο 1730/1987, είναι «να εξυπηρετεί τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και να αποτελεί παράγοντα της διασφάλισης της πολυφωνίας.
Στην ΕΡΤ-Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι’ αυτές. Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται από την ΕΡΤ-ΑΕ, στην οποία και περιέχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»
Η επιχειρούμενη υφαρπαγή των 75 εκατομμυρίων ευρώ είναι πολιτικοκοινωνικά άδικη και αδικαιολόγητη, καθώς στην ουσία, προκειμένου να ενισχυθεί η αγορά ενέργειας η Κυβέρνηση επιλέγει τη θυσία της ΕΡΤ και την κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και του ιδιαίτερου ρόλου που αυτή επιτελεί στην κοινωνία, σε αντίθεση με κερδοσκοπικούς εμπορικούς σταθμούς που εκτός των άλλων συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία, όπως η δωρεάν χρήση συχνοτήτων, οι φορολογικές απαλλαγές, η δωρεάν παραχώρηση ραδιοτηλεοπτικού υλικού από την ΕΡΤ και ταυτόχρονα στην πλειονότητά τους παραβιάζουν συστηματικά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η μείωση των εσόδων καταδικάζει την ΕΡΤ να μετατραπεί από ποιοτικό πρωταγωνιστή του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου σε κομπάρσο, προς όφελος φυσικά των αντίστοιχων ιδιωτικών ΜΜΕ, που πολλοί από τους ιδιοκτήτες τους δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας.
Η ΠΟΕΣΥ συμπαρατάσσεται στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ, για την αποτροπή μιας ακόμη προσπάθειας συρρίκνωσης της Δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.
σχόλιο του blog: "επενδύσεις" που καταστρέφουν το περιβάλλον, όπως τα σχέδια των ιδιωτικών εταιριών ενέργειας, με κλεψιμέικα λεφτά, από τους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος για την ΕΡΤ και με σαμποτάρισμα της ΕΡΤ, υπέρ των ιδιωτικών καναλιών που ανήκουν σε ομίλους που δραστηριοποιούνται και στον τομέα της ιδιωτικής ενέργειας. Ο Αλ Καπόνε πιο σοβαρός θα ήταν από τον τρικομματικό θίασο της συμφοράς.