Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Aνακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

Με ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα, η συγκυβέρνηση ετοιμάζει το νέο μνημόνιο περικοπών και ρατσισμού.
Ανήμερα της επετείου της 4ης Αυγούστου επέλεξε να εξαπολύσει στην Αθήνα μια τεράστιας έκτασης ρατσιστική επιχείρηση σκούπα ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας. Το όνομα Ξένιος Ζεύς για την επιχείρηση είναι μια απόδειξη ότι ο Γκαίμπελς ζει και καθοδηγεί το Ν.Δένδια και τη παρέα του. Την ίδια ώρα έστειλε χιλιάδες συνοριοφύλακες στον Έβρο για να αποτρέψουν τάχα το επερχόμενο κύμα προσφύγων από την Συρία σε μια στιγμή που η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ενεργοποίησε ειδική αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής που προκαλεί η αιματηρή καταστολή της εξέγερσης κατά του Ασσαντ.
Πρόκειται για τον πιο χυδαίο ρατσιστικό αντιπερισπασμό μιας κυβέρνησης που έχει ανακοινώσει ένα νέο Μνημόνιο άγριων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που θα σπείρουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση με κλεισίματα νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, κόψιμο μισθών, επιδομάτων, συντάξεων, λεηλασία των δημόσιων οργανισμών και ξεπούλημα σε ιδιώτες. Ο πανικός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι έκδηλος αφού τα παζάρια των συνεταίρων δεν καταλήγουν εύκολα, ενώ αντίθετα οι εργατικοί αγώνες στην Αγροτική Τράπεζα, στο ΤΤ, στο Σκαραμαγκά, στο Γενικό Πατησίων στέλνουν το μήνυμα ότι οι επιθέσεις ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!
Οι δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν με αστυνομικές περιπολίες συνεπικουρούμενες από νεοναζί της Χρυσής Αυγής που επέβλεπαν με ομάδες ροπαλοφόρων σε συγκεκριμένα σημεία. Οι χειροκροτητές των αστυνομικών εφόδων και του ρατσισμού βγαίνουν μπροστά για αποπροσανατολίσουν την οργή να πάρει τη μορφή των εργατικών αγώνων και σπρώχνουν για να καναλιζαριστεί σε μίσος κατά των μεταναστών, της αριστεράς και των αγώνων των εργαζόμενων. Σπρώχνουν για κλιμάκωση των πογκρόμ και συνεχίζουν τις ναζιστικές επιθέσεις στις γειτονιές.
Τα πρώτα βήματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά αποδεικνύουν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν έχει βάλει καμία κόκκινη γραμμή στη συμμετοχή της σε ζητήματα δημοκρατίας και ελευθεριών. Στο βωμό της στήριξης της αποπληρωμής των χρεών και της ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των δανειστών είναι διατεθειμένη να στηρίξει το πιο εξώφθαλμο ρατσισμό, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να δώσει τη δικιά του απάντηση στη συγκυβέρνηση που ετοιμάζει το νέο Μνημόνιο της διαρκούς λιτότητας και του ρατσισμού για χάρη των κερδών των Τραπεζιτών και των βιομηχάνων με μαζικές απεργίες διαρκείας και καταλήψεις για να μην περάσουν οι περικοπές, οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα και οι προκλήσεις των νεοναζί τη Χρυσής Αυγής. Η νομιμοποίηση των μεταναστών, η απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι η απάντηση μας στη ρατσιστική κλιμάκωση και την αδιέξοδη πολιτική που αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για τη χρεοκοπία των συνταγών των Μνημονίων.
Στηρίζουμε τους εργατικούς αγώνες που ξεδιπλώνονται αυτή τη βδομάδα σε πείσμα όσων κηρύττουν το τέλος τους και προετοιμάζουμε από τώρα το μαζικό ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη στη διαδήλωση στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη.
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ