Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για το ανταποδοτικό τέλος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ
Αγία Παρασκευή 13 – 08 - 2012
Ακρογωνιαία οικονομική, κοινωνική αλλά και νομική υποχρέωση της ΕΡΤ A.E. ήταν και παραμένει η δεσμευτικά ορισθείσα από τον Νόμο 1730/1987 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και όπως αυτή αποτυπώνεται στο άρθρο 14 παρ. 2 (Πόροι – Απαλλοτριώσεις) : «Οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές της ΕΡΤ-ΑΕ αποβλέπουν στην εκπλήρωση των στόχων της Δημόσιας Υπηρεσίας, εξυπηρετούν τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες της κοινωνίας και αποτελούν παράγοντα της διασφάλισης της πολυφωνίας. Στην ΕΡΤ - Α.Ε. επιβάλλεται η υποχρέωση κάλυψης του συνόλου του πληθυσμού της χώρας, χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό.
Τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα της ΕΡΤ-Α.Ε. απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες ειδικών κοινωνικών κατηγοριών, χωρίς να επηρεάζονται από το βαθμό θεαματικότητας και ακροαματικότητας των εκπομπών που προορίζονται γι΄ αυτές. Ως αντιπαροχή για το δικαίωμα λήψης των παραπάνω εκπομπών ορίζεται και εισπράττεται από την ΕΡΤ- ΑΕ, στην οποία και περιέρχεται ανταποδοτικό τέλος (εισφορά).»
Η Κ.Υ. Απόφαση των υφυπουργών: Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Σίμου Κεδίκογλου και ΠΕΚΑ, κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, υφαρπάζει το 25% (75 εκατ. €) από το ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ! ΤΕΛΟΣ - στερώντας από τον ελληνικό λαό ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα που το πληρώνει και το δικαιούται -, ‘’δωρίζοντας‘’ το στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ενέργειες σαν αυτές, οδηγούν στη διάλυση και κατάρρευση της ΕΡΤ A.E. με ότι αυτό συνεπάγεται για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και τους εργαζόμενους σ’ αυτή και όχι την «αναβάθμισή της» και σε ‘’πυλώνα ανάπτυξης’’, σε αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αλλά και του ιδίου του σημερινού πολιτικού προϊσταμένου της.
Η πιο πάνω ενέργεια υπονομεύει μεταξύ άλλων στο διηνεκές την λειτουργία της ΕΡΤ A.E., προς τέρψη των καναλαρχών… που επιπλέον συνεχίζουν να απολαμβάνουν ιδιότυπη ασυλία σε όλα τα επίπεδα!
Τα χρήματα του ανταποδοτικού τέλους πρέπει να γίνουν πρόγραμμα ώστε: α) Να μην στερηθεί ο Έλληνας πολίτης αξιόλογο πρόγραμμα στην ενημέρωση, στον πολιτισμό στην ψυχαγωγία και στα αθλητικά γεγονότα όπως πχ. το Champions League, ένα από τα κορυφαία τηλεοπτικά προϊόντα.
β) Για να μην δοθεί το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη σκληρά δοκιμαζομένη ραδιοτηλεοπτική αγορά στο σύνολο της.
γ) Για να προμηθευτεί τον απαραίτητο τεχνικό εξοπλισμό που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία της.
δ) Για να συντηρήσει τις σημερινές υποδομές της.
Η ΕΡΤ A.E. δεν μπορεί και δεν είναι αυτός ο ρόλος της, να χρησιμοποιείται σαν πηγή χρηματοδότησης σε άσχετους με αυτήν φορείς με συνέπεια τον οικονομικό στραγγαλισμό της, καθιστώντας την προβληματική και πληρώνοντας επιλογές, λάθη, παραλήψεις και σκάνδαλα των κυβερνήσεων για τις εφαρμοσμένες πολιτικές τους στην ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Αλήθεια; Ποια είναι η θέση της νέας διοίκησης; Ενημερώθηκε; Γνωρίζει; Ότι η Δημόσια Τηλεόραση προοδευτικά θα χάσει τεράστια ποσά για τα οποία θα φέρει ακέραια την ευθύνη με όλες τις εκ του Νόμου συνέπειες; Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα αποφάσισε την ενημέρωση των Πολιτικών Κομμάτων και χάραξε τις περεταίρω δράσεις της.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα αντιδράσουν αγωνιστικά και δυναμικά σε όλα τα σχέδια που υποβαθμίζουν την ποιότητα που έχει υποχρέωση να υπηρετεί η Δημόσια Ραδιοφωνία & Τηλεόραση και υπονομεύουν την υπόσταση της.