Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ – Ο ΣΑΛΛΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ!

Κείμενο - φωτο: Νίκος Αξαρλής
ΠΕΡΙΠΟΥ 1.000 εργαζόμενοι απεργοί της Αγροτικής Τράπεζας, από Αθήνα και περιφέρεια, συγκεντρώθηκαν σήμερα Τετάρτη πρωί έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας (Πανεπιστημίου) ενάντια στη δωρεά της Αγροτικής από την κυβέρνηση συνασπισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στον τραπεζίτη Μιχάλη Σάλλα της Τράπεζας Πειραιώς. Στους συγκεντρωμένους μίλησαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΑΤΕ (Σύλλογος Εργαζομένων ΑΤΕ), ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσουκαλάς.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΑΤΕ Κώστας Αμούντζιας τόνισε ότι «το ξεπούλημα της ΑΤΕ είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα» και περίγραψε την ταχύτητα της εκποίησης της Τράπεζας την περασμένη Παρασκευή 27 Ιούλη όταν σε λίγες ώρες «ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος η πρόταση πώλησης της ΑΤΕ, έγιναν προσφορές, αξιολογήθηκαν οι προσφορές, έγινε εισήγηση στη Διοίκηση, η εισήγηση έγινε δεκτή από την ΤτΕ η οποία και αποφάσισε την πώληση στην Τράπεζα Πειραιώς και η απόφαση εκτυπώθηκε σε ΦΕΚ την ίδια μέρα!».
Στη δυναμική πορεία από την Πανεπιστημίου στο Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα πήραν μέρος με τις σημαίες και τα πανό τους εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου (επίσης προς εκποίηση), το ΠΑΜΕ και ΠΑΣΥ, η Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης, και η Αυτόνομη Παρέμβαση.
Μερικά από τα συνθήματα της πορείας ήταν - «Σάλλα Σαμαρά Τροϊκανοί – Κάτω τα χέρια από την Αγροτική!», «Με ξεπουλήματα μας ρίχνεται στην πείνα – ετούτη η κυβέρνηση θα πέσει σ’ ένα μήνα!».
Η ΑΤΕ παραχωρείται στον Σάλλα με δώρο 8 δισ. Ευρώ με δικαιολογία τον ισολογισμό των βιβλίων της Τράπεζας!
Σήμερα το ΔΣ της ΟΤΟΕ θα συνεδρίαζε για να εκτιμήσει την κατάσταση. Δεν υπάρχει όμως πρόταση για εισήγηση προς τη ΓΣΕΕ για Γενική Απεργία για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ.
Αλλά όπως έδειξε ο 9μηνος ηρωικός αγώνας των χαλυβουργών, κανένας τομέας εργαζομένων δεν μπορεί να αγωνιστεί μόνος του και να φτάσει στη νίκη. Απαιτείται σήμερα όλη η δύναμη της ενωμένης εργατικής τάξης καθώς απέναντι στέκεται ολόκληρο το Τροϊκανό κράτος με τα ΜΑΤ και την κυβέρνηση-χούντα συνασπισμού η οποία επικυρώνει στη Βουλή κάθε διαταγή της τρόϊκας ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
Το καθήκον όλων σήμερα είναι η πάλη ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ για να κηρύξει άμεσα Γενική Απεργία.