Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Aνακοίνωση σωματείου εργαζομένων στον όμιλο της Ιντρακόμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του επιχειρησιακού σωματείου κι εκ μέρους των εργαζομένων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ, στηρίζουμε, συμμετέχουμε και καλούμε τους συναδέλφους σε μαζική παρουσία στο αντιναζιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 17 Μάρτη, 2μμ στα Προπύλαια, και μετά πορεία στον Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών, εκεί Συναυλία και θεατρικά δρώμενα στις 4μμ., που καλούν η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή» και η Ένωση Μεταναστών Εργατών, ενώ στηρίζουν πλήθος σωματεία, ομοσπονδίες κι άλλες συλλογικότητες.
Η υπουργοποίηση ακροδεξιών στη συγκυβέρνηση, για πρώτη φορά από το 1974, απειλεί τις δημοκρατικές ελευθερίες όλων μας, ξυπνά μνήμες που φέρνουν ρίγη και οργή. Χωρίς να έχουν εκλεγεί, μας κυβερνούν νοσταλγοί του Μεταξά και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής, υμνητές των «νέων Παρθενώνων» και της χούντας, ενώ σήμερα απαιτούν ν’ αφαιρεθεί η ιθαγένεια παιδιών μεταναστών που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και σπούδασαν στη χώρα μας!
Ο υπουργός «ΠΡΟ-ΠΟ» προ ημερών φωτογραφίζεται να εγκαινιάζει την κατασκευή του Τείχους-Φράχτη στον Έβρο, αντιγράφοντας μεθόδους που εφαρμόζει π.χ. το Ισραήλ κόβοντας την Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη στα δύο – και παλιότερα εφάρμοζε η ρατσιστική τότε Ν. Αφρική με τη δημιουργία ζωνών αποκλεισμού των μαύρων κατοίκων!
Στο μεταξύ, το επίσημο κράτος συστηματικά καλύπτει και συνεργάζεται με τις νεοναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής, διευκολύνοντας και καλύπτοντας τα πογκρόμ τους εναντίον μεταναστών στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας και σε μια σειρά άλλες πόλεις. Ακόμη προ ημερών, η Χ.Α. σε μια πρωτοφανή ενέργεια εμφανίσθηκε δήθεν στο πλευρό των απεργών Χαλυβουργών προβοκάροντας το εργατικό κίνημα και ταυτόχρονα ψηφοθηρώντας με «φιλεργατικό» προσωπείο – όταν σταθερά στηρίζουν κάθε εργοδοσία όπως του Μάνεση και στρέφονται ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων για τα δικαιώματά τους αλλά και στα άλλα κοινωνικά κινήματα. Την ίδια στιγμή η Χ.Α. προβάλλεται από τα ΜΜΕ και προωθείται σε «δημοσκοπική» άνοδο απειλώντας να μπεί εκλογικά στη Βουλή.
Η ναζιστική Χ.Α. και κάθε παρόμοιο μόρφωμα πρέπει να απομονωθούν από όλους και να κηρυχθούν παράνομοι – αλλιώς αν συνεχισθεί η «ανοχή» - κάλυψη του κράτους το αυγό του φιδιού θα εκκολαφθεί με τη στήριξη σκοτεινών οικονομικών κι άλλων συμφερόντων, όπως έχει συμβεί σε παλιότερες εποχές ζόφου. Θα αποδειχθούν τότε πολύ επικίνδυνοι για κάθε φωνή διαμαρτυρίας, για κάθε δημοκράτη, για κάθε εργαζόμενο και κοινωνικό αγωνιστή, για κάθε μειονότητα. Ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή βάρβαρης αντεργατικής-αντικοινωνικής επίθεσης από τις δυνάμεις του κεφαλαίου – πολυεθνικού και εγχώριου. Σήμερα χτυπούν τους μετανάστες, τους πιο αδύναμους• αύριο, αν δεν τους σταματήσουμε, θα γίνουν το εγκληματικό χέρι μιας αναδυόμενης βαρβαρότητας που εφορμά ακάθεκτη, έχοντας ήδη υποχείριο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα.
Όλοι κι όλες οι εργαζόμενοι και δημοκράτες να συμμετάσχουμε στο μεγάλο συλλαλητήριο της 17ης Μάρτη, στο πλαίσιο αγωνιστικού γιορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας κατά του ρατσισμού στις 21 Μάρτη. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών μας και των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορούν κάθε μειονότητα και τους μετανάστες! Με σκληρότατους και συχνά αιματηρούς αγώνες κερδήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, μόνο με ακατάπαυστη και μαζική πάλη τα προασπίζουμε, τα κατοχυρώνουμε, τα επεκτείνουμε απέναντι στους λογής-λογής υπονομευτές και στους θανάσιμους εχθρούς τους. Δεν θα περάσει ο ρατσισμός κι ο φασισμός!
Το Δ.Σ.