Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, έχει εξαπολύσει έναν ανελέητο πόλεμο σε όλους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους. Προσπαθεί με τις ευλογίες ΕΕ - ΔΝΤ, και την καθοδήγηση του ΣΕΒ να επιβάλλουν ότι η οικονομική κρίση θα μετατραπεί πράγματι σε ευκαιρία για την άρχουσα τάξη. Για να ξεμπερδέψουν όχι μόνο με τους μισθούς, τις συλλογικές συμβάσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα, αλλά ακόμη περισσότερο με τον συνδικαλισμό και την συλλογική δράση. Αυτή είναι η πραγματικότητα για εκατομμύρια εργαζόμενους, σε όλους τους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, που βιώνουμε μαζί με όλη την κοινωνία αυτήν την εργοδοτική και κυβερνητική επίθεση, έχουμε ένα επιπλέον “προνόμιο”. Βρισκόμαστε στην καρδιά ενός μηχανισμού που προσπαθεί καθημερινά να πείσει την κοινωνία για το αναπόφευκτο όλων αυτών των πολιτικών. «Το να μην ακολουθηθεί αυτή η πολιτική θα σημάνει καταστροφή, πείνα, εξαθλίωση για όλη την κοινωνία», επαναλαμβάνουν σαν χορωδία όλα τα παπαγαλάκια της τροικανής προπαγάνδας, προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο. Βρισκόμαστε στην καρδιά του μηχανισμού που προσπαθεί να στοχοποιήσει την αριστερά και τους αγώνες του κινήματος, να δαιμονοποιήσει τους μετανάστες και την “εγκληματικότητα” για τα δεινά της κοινωνίας.
Απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια των “από τα πάνω”, οι εργαζόμενοι δίνουν εδώ και δύο χρόνια σκληρές μάχες, για να αποτρέψουν αυτές τις επιθέσεις. Το απεργιακό κίνημα στην Ελλάδα, το δυνατότερο σε όλη την Ευρώπη, αποτελεί παράδειγμα για όλους. Με την διάρκειά του, την μαζικότητα και την μαχητικότητά του. Σε συνδυασμό με την αναποτελεσματικότητα της πολιτικής τους και τις συγκρούσεις μέσα στην άρχουσα τάξη, έχει καταφέρει να ρίξει την κυβέρνηση του Παπανδρέου πριν από λίγους μήνες, και να οδηγήσει στην συρρίκνωση και την κρίση το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος. Στον κλάδο μας έχουμε δώσει μεγάλες μάχες όλη την προηγούμενη διετία συ σύγκρουση τις περισσότερες φορές με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου. Σήμερα οι συνάδελφοι στην Ελευθεροτυπία και το ΑΛΤΕΡ, αλλά και σε μια σειρά ακόμη χώρους συνεχίζουν να δίνουν σκληρούς αγώνες για να κερδίσουν το αυτονόητο, τις δουλειές και τους μισθούς τους.
Σήμερα είναι ακόμη πιο αναγκαίο από ποτέ να προβάλει το εργατικό κίνημα και η αριστερά την δική της απάντηση σε αυτήν την κρίση που ολοένα και βαθαίνει. Για την Αντικαπιταλιστική Αριστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), η διέξοδος βρίσκεται στην συγκρότηση ενός Μετώπου Ρήξης και Ανατροπής που θα βάλει στην προμετωπίδα του την διαγραφή του χρέους, την ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, την κρατικοποίηση με εργατικό έλεγχο όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
Αυτήν την πολιτική πρόταση σας καλούμε να συζητήσουμε όλοι μαζί την Παρασκευή 6 Απριλίου, στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).
Την συζήτηση θα ανοίξουν:
ο Θανάσης Σκαμνάκης, δημοσιογράφος από την εφημερίδα ΠΡΙΝ, και
ο Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη.