Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Σε εφεδρεία η μοναδική καθαρίστρια σχολείου στην Ικαρία!!

Επιστολή διαμαρτυρίας καθηγητών Γυμνασίου - Γεν.Λυκείου Αγ.Κηρύκου
Διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί η μοναδική καθαρίστρια στο συγκρότημα των σχολείων μας Γυμνάσιο - Λύκειο Αγίου Κηρύκου βγαίνει σε εργασιακή εφεδρεία. Ήδη αντιμετωπίσαμε σοβαρότατο πρόβλημα καθαριότητας του σχολείου μετά από μια ολιγοήμερη απουσία της λόγω ατυχήματος, καθώς ο υποστελεχωμένος Δήμος δυσκολεύτηκε ν' αντιμετωπίσει το γεγονός.
Θεωρούμε αδιανόητη την απουσία στελεχών σε έναν τόσο νευραλγικό τομέα, όπως είναι αυτός της καθαριότητας και μάλιστα σε χώρο όπου συναγελάζονται ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά. Η υγεία των μαθητών θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται ως δεδομένο και όχι ως ζητούμενο.
Πέραν αυτών, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι η καθαρίστρια του σχολείου μας δεν είναι ακόμη ένας αριθμός, αλλά ένας σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος, η Γιαννούλα Βλάχου, μητέρα πέντε παιδιών, η οποία καλείται τώρα -παρά τη θέληση της- να καταδικάσει τον εαυτό της και την οικογένειά της στη μιζέρια χάριν της «δημοσιονομικής εξυγίανσης». Δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε έντονα τη διαμαρτυρία μας και την αντίθεσή μας με τον συγκεκριμένο νόμο, ο οποίος εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποχωρήσουν απ' την εργασία τους ενώ ακόμη μπορούν και θέλουν να προσφέρουν σε αυτή.
Αγ. Κήρυκος 18/11/2011
Προς
1)Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
2)Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
3)Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Β. Αιγαίου.
4) Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου.
5) Δήμαρχο Ικαρίας.
6)Τοπικό Τύπο.
από το radioikaria876.blogspot