Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Συμμετοχή στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου

Τετάρτη, 16 Νοέμβρη 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η μεγαλειώδης 48ωρη Γενική Απεργία της 19ης και 20ης Οκτωβρίου, οι κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου, οι ξανανιωμένες γειτονιές και πλατείες, που ανακτούν τον δημόσιο -κατ’ εξοχήν πολιτικό- χώρο έδειξαν ότι το μαζικό, αυθόρμητο, ακηδεμόνευτο λαϊκό κίνημα συγκροτεί έναν κρίσιμο παράγοντα κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, ενάντια στις δυνάμεις «διαχείρισης» και «διαπραγμάτευσης» του κοινωνικού ζόφου, που κατά κύματα εισάγουν τα «Μνημόνια» Κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.
Ο ελληνικός λαός, παρά τους εκβιασμούς, βροντοφώναξε ένα ενωτικό και αγωνιστικό «ΟΧΙ» στην προσπάθεια υλικής και πνευματικής εξαθλίωσης και υποδούλωσής μας στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο – εγχώριο και διεθνές. Απομένει αυτό να συμπληρωθεί μ’ ένα χαρμόσυνο «ΝΑΙ» για νέα, λαϊκή, κοινωνική μεταπολίτευση. Για μια προσωπική και κοινωνική ζωή χωρίς εξαρτήσεις, εγκλεισμούς, καθηλώσεις, ψεύτικους καταναλωτικούς παραδείσους.
Το Συντονιστικό Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων συμμετέχει με κοινό, ενιαίο μπλοκ στις εκδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη. Ως σημείο συνάντησης των εργαζομένων της Αττικής ορίζεται το Υπουργείο Υγείας. Ώρα συνάντησης: 2μμ. Από εκεί θα πορευτούμε στο Πολυτεχνείο για να ενωθούμε με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και την νεολαία σε κοινή πορεία διαμαρτυρίας προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
Η χειροπιαστή επικαιρότητα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις μέρες μας δηλώνεται από το σύνθημα, που ακούστηκε από όλους στις τελευταίες κινητοποιήσεις: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία – Η χούντα δεν τελείωσε το ’73». Στο μυαλό και στην μνήμη μας ζωντανές οι κραυγές και τα όνειρα μιας κοινωνίας για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, ψωμί, παιδεία, ελευθερία. Ζητούμενο τότε, ζητούμενο και σήμερα.
Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων
syntonistiko03sep@gmail.com