Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη στο Σπύρο Κουταβά

Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά τη «βιομηχανία αγωγών» που εξαπολύεται εναντίον των δημοσιογράφων βάσει του τυποκτόνου νόμος 1178 του 1981, ενέργειες που σκοπό έχουν να υπονομεύσουν την ελεύθερη έκφραση, τον ρόλο της δημοσιογραφικής λειτουργίας και εν τέλει την ίδια την Δημοκρατία.
Πρόσφατο παράδειγμα η δικαστική δίωξη του δημοσιογράφου και μέλους της ΕΣΠΗΤ Σπύρου Κουταβά, ο οποίος αποκάλυψε στοιχεία καταγγέλλοντας τον αδιαφανή τρόπο με τον οποίο μοιράστηκε δημόσιο χρήμα σε προηγούμενες περιόδους από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η αγωγή αυτή κατά του συναδέλφου προκαλεί εντύπωση και πολλά ερωτηματικά, καθώς η δημοσιογραφική αποκάλυψη του συναδέλφου μας όχι μόνο επιβεβαιώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, αλλά παράλληλα διατάχθηκε και ΕΔΕ τα αποτελέσματα της οποίας μεταβιβάστηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Η ΕΣΠΗΤ με αφορμή την νέα δικαστική δίωξη, κατά την οποία ζητείται αποζημίωση ύψους 762.000 ευρώ και ένας χρόνος προσωπική κράτηση, που έρχεται να προστεθεί στην μακριά αλυσίδα της βιομηχανίας αγωγών κατά λειτουργών του Τύπου στέκεται αλληλέγγυα στον συνάδελφο δημοσιογράφο και δηλώνει για άλλη μια φορά ότι:
· καυτηριάζει τις κραυγαλέες αυτές περιπτώσεις ποινικοποίησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, ώστε η δημοσιογραφία να ασκείται σε καθεστώς ελευθερίας, σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές
· παρόμοιες μηνύσεις και αγωγές δεν θα απομακρύνουν τους δημοσιογράφους από την προσήλωσή τους στις αρχές της αλήθειας, της δεοντολογίας και της αντικειμενικότητας, καθώς εκείνο που επιχειρείται στην πραγματικότητα είναι η φίμωση του Τύπου. Και όταν φιμώνεται ο Τύπος, η ελευθερία παύει να υπάρχει.
· επαναβεβαιώνει ότι θα στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο τους συναδέλφους μας οι οποίοι υπηρετούν με αφοσίωση τον ρόλο και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο