Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Η Διεθνής Αμνηστία για τις γυναίκες στην Αίγυπτο

Διεθνής Αμνηστία - Ελληνικό τμήμα
Σίνα 30, 10672 Αθήνα
210 3600628
www.amnesty.org.gr
Αγαπητές/οί φίλες/φίλοι,
Όλες/όλοι θα γνωρίζετε για την αραβική άνοιξη και όσα εκτυλίχτηκαν στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια της «Επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου», η οποία υποσχόταν πολλά. Κατά τη διάρκειά της, οι γυναίκες και οι άντρες στέκονταν μαζί ως ίσοι και απαιτούσαν σεβασμό των δικαιωμάτων τους. Ωστόσο, λιγότερο από ένα μήνα μετά, οι γυναίκες αποκλείστηκαν από μια νέα επιτροπή που συστάθηκε για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που ανακοινώθηκε το Μάρτιο, περιελάμβανε μόνο μια γυναίκα. Την επόμενη μέρα, την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», γυναίκες που διαδήλωναν ειρηνικά, δέχτηκαν επίθεση από ομάδες ανδρών.
Η ισότητα και η μη-διάκριση πρέπει να βρίσκονται στην καρδιά της μεταρρυθμιστικής διαδικασίας της χώρας. Δεν μπορεί να γίνει πραγματική αλλαγή αν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των γυναικών και μένουν εκτός. Οι Αιγύπτιοι θα ψηφίσουν για νέο κοινοβούλιο, ξεκινώντας της διαδικασία στις 28 Νοεμβρίου, και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσο δικαίωμα συμμετοχής στη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας τους.
Ελάτε να αναλάβουμε δράση μαζί για τη υποστήριξη αυτών των γυναικών που καλούνται να «επαναστατήσουν» για δεύτερη φορά προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους στο πολιτικό γίγνεσθαι.
Η προεκλογική εκστρατεία τελειώνει στις 26 Νοεμβρίου, μια μέρα μετά την 25η, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Όλες/οι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά μέχρι τότε.
Δείτε συνημμένα σχετική παρουσίαση, υπογράψτε την έκκλησή μας εδώ και προωθήστε στις επαφές σας την παρουσίαση και το link της έκκλησης.
Φιλικά,
Δήμητρα Πασχαλίδου
Υπεύθυνη εκστρατειών και ακτιβισμού
Διεθνής Αμνηστία - ελληνικό τμήμα
210 - 3600628 (εσ.41)
www.amnesty.org.gr
Dimitra Paschalidou
Campaigns and Activism Coordinator
Amnesty International - greek section
0030 210 3600628
www.amnesty.org.gr