Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι συνάδελφοί μας στον Πήγασο υφίστανται, εν μέσω καλοκαιριού, ένα σχέδιο εξόντωσης κάθε ανεξάρτητης φωνής εργαζομένου. Ξεκίνησε από το Έθνος με την Πόπη Χριστοδουλίδου, συνεχίστηκε με τη Βούλα Βονάτσου και τον Κώστα Τομαρά και, χθες, ήταν η σειρά των συναδέλφων της Ημερησίας, Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά να κληθούν για απόλυση.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο εργοδότης προφασίστηκε «οικονομικούς λόγους», όπως «αποδοτικότητες» ή «παραγωγικότητες», αλλά αυτό δεν ξεγελάει κανέναν: όχι μόνο η Πόπη, η Βούλα, ο Κώστας, αλλά και οι τελευταίοι της Ημερησίας τόλμησαν να έχουν γνώμη -που δεν αρέσει στα αφεντικά μας. Ο Κώστας Σαρρής ήταν σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και η Σόνια Χαιμαντά ήταν επίσης υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών (ΕΙΗΕΑ), φιλοδοξώντας φαίνεται να ανοίξει το δρόμο για όλη την εργοδοσία του κλάδου, συνεχίζει το έργο της πολιτικής «εκκαθάρισης», ώστε να μπορέσει κατόπιν -ελπίζει- χωρίς αντιστάσεις να κλιμακώσει μαζικά το σπάσιμο κάθε συλλογικής δράσης, με ατομικές συμβάσεις (και μειώσεις μισθών), με ελαστικοποίηση, απολύσεις και εργολαβίες. Δυστυχώς σε αυτό δεν έχει την αποκλειστικότητα -όπως το αποδεικνύει και η Ελευθεροτυπία, που βάλθηκε να απολύσει τον Β.Παπαχρήστο, μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ομοσπονδίας των διοικητικών, την ίδια ώρα που και σε άλλα μαγαζιά οι απολύσεις πέφτουν βροχή -βλέπε π.χ. Flash.
Εμείς οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ είμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας του Πήγασου και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τους βοηθήσουμε να νικήσουν. Ακόμα περισσότερο που θεωρούμε ότι ο δικός μας εργοδότης, ως πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών, έχει ευθύνη για αυτό τον εκφυλισμό των σχέσεων σε όλον τον κλάδο, ιδιαίτερα όταν αυτός διενεργείται με την πρωτοπορία του αντιπροέδρου του. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ
4/7/2011
2)Η ΕΣΗΕΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ "ΠΗΓΑΣΟΣ"
5 Ιουλίου 2011
Η ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταγγέλλει για μια ακόμα φορά τη συνεχιζόμενη από μέρους της ιδιοκτησίας του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ καταχρηστική και παραβατική συμπεριφορά. Μετά τις απολύσεις των συναδέλφων συνδικαλιστών Πόπης Χριστοδουλίδου, Παρασκευής Βονάτσου και Κώστα Τομαρά από την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, νέο δείγμα παράνομης και εκδικητικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας αποτελεί η απειλή απόλυσης των συναδέλφων – επίσης συνδικαλιστών – Κώστα Σαρρή και Σόνιας Χαϊμαντά από την εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ.
Η ενέργεια αυτή της εργοδοσίας, όπως και εκείνες που έχουν προηγηθεί, είναι σαφώς παράνομες και καταχρηστικές και υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις του Ομίλου. Η ΕΣΗΕΑ καλεί την εργοδοσία να ανακαλέσει κάθε απόφαση για απολύσεις συναδέλφων και να τηρήσει όσα οι ΣΣΕ και οι νόμοι ορίζουν και επιβάλλουν.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ