Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

"Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει"

...ο στίχος του τραγουδιού, που επιλέξαμε για τίτλο της ανάρτησης, είναι όσα με κόσμιο τρόπο μπορούμε να εκφράσουμε, για τις γκαιμπελικού τύπου συκοφαντίες της κόρης του Μητσοτάκη...
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Για τις συκοφαντικές δηλώσεις της Ντ. Μπακογιάννη
«Να βγείτε να πείτε ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από μεγαλόσχημους τίτλους, ανταρσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο»…. κραύγαζε η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή σήμερα για να χρεώσει τις καταστροφές γραφείων βουλευτών των Χανίων στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων οργής κατά της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου και της άγριας καταστολής των διαδηλώσεων στο Σύνταγμα.
Η αρχηγός της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" που κάνει πλάτες στη κυβέρνηση και ως γνήσια εκφραστής των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, των εφοπλιστών και των Τραπεζιτών προαλείφεται για υπουργεία σε συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Δεξιάς και χάνει την ψυχραιμία της μπροστά στην εκρηκτική είσοδο στο προσκήνιο χιλιάδων εργαζόμενων και νέων που δεν τηρούν το σαβουάρ βιβρ της καθεστωτικής πολιτικής ορθότητας.
Μήπως περιμένει ότι ο λαός θα ραίνει τους βουλευτές με ροδοπέταλα για την γενναία «εθνική» απόφαση να στηρίξουν τον Παπανδρέου και τους πλούσιους φίλους του στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ; Τόσο λίγη επικοινωνία με το οργισμένο λαϊκό αίσθημα έχουν;
Η συκοφαντία και η λάσπη κατά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα πέσει στο κενό. Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε αταλάντευτα την εκρηκτική είσοδο των μαζών στο πολιτικό προσκήνιο, όλους αυτούς που αμφισβητούν τους παραδοσιακούς στυλοβάτες του συστήματος που βουλιάζει στη κρίση οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά.
Στα αδιέξοδα τους συστρατεύονται πίσω από την αστυνομική κτηνωδία και στοχοποιούν τη μαχητική δράση των εργαζόμενων και της νεολαίας.Ας ανησυχούν ακόμη περισσότερο διότι η επόμενη μέρα μετά τη εγκληματική ψηφοφορία στη Βουλή υπέρ του μεσοπρόθεσμου εκτρώματος είναι η συνέχιση και η κλιμάκωση των αγώνων στους χώρους δουλειάς και στις Πλατείες.
Δεν μας σταματάνε ούτε με ΜΑΤ, ούτε με δακρυγόνα, ούτε με τους φασίστες τραμπούκους, ούτε και με τις συκοφαντικές εκστρατείες τους διαγραφή του χρέους, η αντικαπιταλιστική ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Το ποτάμι της οργής πίσω δεν γυρνά και θα παρασύρει όλους όσους έβαλαν πλάτη και ψήφο στη μεγάλη ληστεία κατά του λαού!