Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Διαδήλωση ενάντια στις απολύσεις

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, πορεία μέσα από την πλατεία και κατάληξη έξω από το βιβλιοπωλείο του Π. Κυριακίδη (ιδιοκτήτη του Flash) πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, με αιχμή την αντίθεση στις απολύσεις που συνεχίζονται. Εκεί επιδόθηκε και σχετικό ψήφισμα.
Ακούστηκαν συνθήματα όπως: "για τα αφεντικά νόμος είναι της φύσης, πρώτα το ξεζούμισμα και μετά οι απολύσεις", "συντάκτες τεχνικοί και διοικητικοί, ενάντια στης κυβέρνησης την πολιτική", "το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό", κλπ
Συμμετείχαν: ΕΤΕΡ, δίκτυο επισφαλών εργαζομένων και ανέργων, Financial Crimes, Παρατύπως-ΕΣΠΗΤ, Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος, απολυμμένοι του Flash και ομάδα πρωτοβουλίας εργαζομένων του Flash, σωματείο εργαζομένων στο Εθνικό θέατρο.
Υ.Γ. και μια πρόταση προς τον κ. Κυριακίδη. Αφού το βιβλιοπωλείο είναι χριστιανικό, δώσε από τους δύο χιτώνες τον ένα στους εργαζόμενους, αντί να παίρνεις και το δικό τους. Επίσης μια από τις εντολές λέει ου κλέψεις (τον ιδρώτα, τα ένσημα, κλπ) και μια άλλη ου ψευδομαρτυρήσεις (κάτι για πλαστές υπογραφές στην επιθεώρηση εργασίας της Ν. Ιωνίας, σας θυμίζει κάτι ?).
...στην κινητοποίηση μοιράστηκε και διαβάστηκε από τη ντουντούκα, το παρακάτω κείμενο..
ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ : ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Mε περισσότερες από 40 απολύσεις εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Flash96 (δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικών) ο πέτρος κυριακίδης επιβάλλει τον εργασιακό μεσαίωνα της μνημονιακής πολιτικής και του ΔΝΤ στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο πέτροςκυριακίδης συνεχίζει να έχει στο στόχαστρο τους εργαζόμενους : απολύει, καταργεί θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα, επιβάλλει μαύρη εργασία και εντείνει την εκμετάλλευση.
Οι εργοδοτικές αυτές πρακτικές του πέτρουκυριακίδη είναι γνωστές. Πρόκειται για τον επιχειρηματία- διαχειριστή της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Ρωμηοσύνη» του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος σε χρόνους εξπρές αγοράζει περιοδικάκαι εφημερίδες για να τα κλείσει(!) λίγους μήνες αργότερα. Απολυμένοι από τα λουκέτα πέτρουκυριακίδη: οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Σφήνα» , «Veto»-κατείχε το 49% της εφημερίδας, Espresso Κύπρου και οι εργαζόμενοι 12 περιοδικών, μεταξύ των οποίων:«Free» και«LOfficielHellas».
Τη βρώμικη δουλειά στο όνομα του πέτρουκυριακίδη έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν τα μεγαλοστελέχηγιώργοςσουβατζής και αρετή σιδηροκαστρίτου, που εμφανίζονται στους χώρους εργασίας με τη συνοδεία μπράβων.
Οι εργαζόμενοι τους απαντάμε ότι δεν μας τρομοκρατούν, αλλά μας ενώνουν. Απέναντι μας έχουμε τους μοναδικούς υποστηρικτές του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου: την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που με πρόσχημα την «κρίση χρέους» καταργούν δικαιώματα ενός αιώνα και οδηγούν τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, προκειμένου να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους. Να ξέρουν ότι στα σχέδια τους θα βρίσκουν εμπόδιο την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια μας!
Καμία απόλυση – Η εργοδοτική τρομοκρατία δε θα περάσει!
Πρωτοβουλία εργαζομένων στον ραδιοσταθμό Flash 96