Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Ξανά για το νοσοκομείο

Όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η πρόταση του υπουργείου για την λειτουργική αναδιάταξη των μονάδων υγείας του ΕΣΥ (που ως γνωστόν μεταξύ άλλων προβλέπει συνενώσεις συγχωνεύσεις νοσοκομείων) , θα σημάνει την πλήρη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας πανελλαδικά και ιδίως στα νησιά μας.
Η παρουσία αναισθησιολόγου στο νοσοκομείο μας ήταν καθοριστική για την επιβίωση και την ασφαλή διακομιδή σε νοσοκομείο των Αθηνών μίας νέας γυναίκας 34 ετών, η οποία προσκομίστηκε σε σοβαρότατη κατάσταση στο ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας στις 14-07-2011.
Οποιαδήποτε μεταβολή του χαρακτήρα του νοσοκομείου μας σύμφωνα με τα νέα μέτρα (πχ μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας), θα σημάνει απουσία ειδικοτήτων, όπως αυτή του αναισθησιολόγου, με ότι αυτό θα συνεπάγεται.
Συνεπώς αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη, ότι η ύπαρξη, στελέχωση και αναβάθμιση του νοσοκομείου μας είναι ΘΕΜΑ ΖΩΗΣ Ή ΘΑΝΑΤΟΥ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ-ΚΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Υ.Γ. σημείωση του Blog: διαβάσαμε ότι με αφορμή τις αποδοκιμασίες κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στις 17 Ιουλίου στον Άγιο Κήρυκο, ο βουλευτής του νομού Πυθαγόρας Βαρδίκος (ΠΑΣΟΚ) χαρακτήρισε βολεμένους υψηλόμισθους, όσους τον αποδοκίμασαν. Αφού γνωρίζει ποιοί τον αποδοκίμασαν, ας μας πει και ποιοί είναι για να δούμε αν είναι υψηλόμισθοι ή όχι (εμείς που είδαμε το βίντεο, αναγνωρίσαμε μεροκαματιάρηδες και μισθοσυντήρητους), αλλιώς οδεύει στον κατήφορο παρέα με τον Πάγκαλο.