Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Απολύσεις αγωνιστών και αριστερών στον Όμιλο Μπόμπολα

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Απολύσεις αγωνιστών και αριστερών στον Όμιλο Μπόμπολα
Πογκρόμ εκδίωξης κάθε δημοσιογράφου που αντιστέκεται έμπρακτα στον κανιβαλισμό των εργοδοτών και στο σφαγείο κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ υλοποιεί ο όμιλος Μπόμπολα, ο οποίος προχώρησε σήμερα σε δύο νέες απολύσεις, αυτή τη φορά από την «Ημερησία»: του Κώστα Σαρρή, στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκλεγμένου στο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ με την «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» και της Σόνιας Χαϊμαντά, υποψήφιας με το ψηφοδέλτιο της «Συσπείρωσης – Δούρειος Τύπος». Η στοχοποίηση και επιλεκτική απόλυση δημοσιογράφων με αριστερή πολιτική τοποθέτηση και ασυμβίβαστη στάση υπέρ των συλλογικών αγώνων, δείχνει ότι ο όμιλος Μπόμπολα επιλέγει την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, με τον πιο άγριο τρόπο. Επιδιώκει να «καθαρίσει το τοπίο» από κάθε ενοχλητική φωνή για να προχωρήσει σε νέες μαζικές απολύσεις, ακρωτηριασμούς μισθών και δικαιωμάτων.
Έχουν ήδη προηγηθεί η απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου και της Παρασκευής Βονάτσου, υποψηφίων της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) από το «Έθνος», απολύσεις που εντάσσονται στην ίδια τακτική. Την ώρα που η κυβέρνηση και η τρόικα κτυπούν με τον πιο βάρβαρο τρόπο (χημικά, ΜΑΤ κλπ.) το λαό και τους απεργούς που διαδηλώνουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των αλλεπάλληλων μνημονίων, οι μεγαλοεκδότες και οι μεγαλοεργολάβοι που στηρίζουν τη λαίλαπα, προσπαθούν να επιβάλλουν υποταγή και σιγή νεκροταφείου μέσα στα «μαγαζιά» τους.
Οι εργαζόμενοι που παλεύουν για να ανατραπεί η επίθεση του κεφαλαίου και για να σπάσει η μονοφωνία των κυρίαρχων ΜΜΕ υπέρ της πολιτικής της εξαθλίωσης, είναι στο πλευρό των μαχόμενων, εργαζόμενων δημοσιογράφων και απαιτούν την ανάκληση των απολύσεων, το σταμάτημα του «Μνημονίου στα ΜΜΕ». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις και απαιτεί την ανάκλησή τους.
Αθήνα 4/7/11
www.antarsya.org
Ανακοίνωση συμπαράστασης
Αγαπητοί συνάδελφοι/σες
Εκφράζω τη συναδελφική μου αγανάκτηση για τις απολύσεις των Κώστα Σαρρή και Σόνια Χαϊμαντά από την εφημερίδα Ημερησία. Οι νέες απολύσεις στην εφημερίδα και στο συγκρότημα Μπόμπολα δείχνουν πως η εργοδοσία δεν πρόκειται να «κουραστεί» και να σταματήσει, εάν δεν τη σταματήσουμε εμείς. Ειδικά η στοχοποίηση συναδέλφων που με την εργασία τους, την αγωνιστική τους στάση και την αξιοπρέπειά τους έχουν αντισταθεί στο νέο εφιαλτικό περιβάλλον που θέλουν να επιβληθεί η εργοδοσία αλλά και οι δυνάμεις του Μνημονίου γενικότερα, είναι προάγγελος νέων επιθέσεων. Εάν περάσουν θα αφήσουν το «στρατόπεδο» των εργαζόμενων δημοσιογράφων πιο αδύνατο. Παρακαλώ, θεωρείστε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μου, την ολόπλευρη αλληλεγγύης μας, δεδομένη.
Γιάννης Ελαφρός, μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ από την Καθημερινή.
ΚΕΙΜEΝΟ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
Ο Κώστας Σαρρής είναι λεβέντης , το λέει η ψυχούλα του και δεν το έκρυψε ποτέ-άλλος ένας "ενοχλητικός" για τον κ. Μπόμπολα -ούτε τώρα θα αντιδράσετε ,συνάδελφοι στην "Ημερησία";;;
Ο Κώστας Σαρρής είναι απροσκύνητος. Επομένως, εχθρός του συστήματος των αφεντικών. Αγαπούσε κι αγαπά την δουλειά του κι είναι γνωστό αυτό. Αλλωστε, όταν, οι λιμενεργάτες έκαναν επι Ν.Δ τον δικό τους αγώνα κατά του ξεπουλήματος, δικό του κείμενο είχαν κάνει σημαία , γιατί έγραφε όλη την αλήθεια για Cosco -Ν.Δ , ΠΑΣΟΚ και λοιπούς οπαδούς του άγριου ξεπουλήματος των μεγάλων μας λιμανιών.
Ομως, "ενοχλούσε". Γιατί έλεγε αλήθειες , δεν παζάρευε, δεν συμβιβαζόταν και δεν ξεπουλιόταν. Επομένως ο Κώστας Σαρρής είναι εχθρός των αφεντικών, όπως και οι υπόλοιποι, που απολυθήκαμε.
Δεν τελειώνει ο κύκλος. Γιατί, βλέπετε, οι εκδότες επιθυμούν να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, με όσους δεν σκύβουν το κεφάλι, θέλουν ατομικές συμβάσεις αποικιοκρατικού τύπου , θέλουν να μην μιλάς, να δουλεύεις διπλά, να πληρώνεσαι τα μισά, να λές συνέχεια "yes sir" και να είσαι , αυτό, που οι ίδιοι αποκαλούν "συνεργάσιμος". Δηλαδή , πειθήνιο όργανο στα σχέδιά τους. Οποιος αντιστέκεται, αργά η γρήγορα, τον ρίχνουν στον Καιάδα.
Ποιός ;;;
Ο διευθυντής, ο κ. Αντώνης Δαλίπης, ο οποίος, αν θυμάμαι καλά, δεσμευόταν, πως ,"δεν θα γίνουν απολύσεις στην Ημερησία".
Ε καλά, τώρα , βρε Χριστοδουλίδου, απόλυση δεν θεωρείται του Σαρρή , αυτός είναι "Μη συνεργάσιμος". Αλλο ,πράγμα θεωρούν, μάλλον απόλυση, οι συνάδελφοι σε αυτή την εφημερίδα. Δεν πρέπει να περάσει στα σιωπηρά η απόλυση αυτή. Συνάδελφοι, η ΕΣΗΕΑ έχει τεράστιες ευθύνες-ομιλώ για τις παρατάξεις Τσαλαπάτη, Κυρίτση και Κανέλλη, που σκοπίμως τα....διαλύουν όλα, για να μην υπερασπιστούν ποτέ κανέναν και τίποτα, τυχαίο;;; δεν νομίζω, κ. Δημήτρη ,προεδρεύοντα- αλλά ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΤΩ, H ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και τα υπόλοιπα ΜΜΕ .
Γιατί, εμείς οπισθοχωρούμε συνεχώς.... Ως πότε , αδέρφια ;;;
Πόπη Χριστοδουλίδου