Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στην ξέρα γι άλλη μια φορά

Πρωί Παρασκευής στην πλατεία στον Εύδηλο Ικαρίας και μια ασυνήθιστη αναμπουμπούλα "χαλάει" τους ρυθμούς του πρωινού καφέ. Άσε που κατεβαίνοντας στο καφενείο, 3-4 διαφορετικοί με ρώτησαν που είναι το ΑΤΜ της Εθνικής και που είναι το πρακτορείο του πλοίου. Τελικά το μυστήριο λύθηκε, το "νήσος Μύκονος" είχε πρόβλημα και δεν θα έπιανε λιμάνι, άρα ξώμειναν όσοι είχαν ξενοικιάσει δωμάτια για να φύγουν (και προφανώς θα είχαν κάνει και αντίστοιχο οικονομικό προγραμματισμό). Θυμηθήκαμε παλιές εποχές με τις καθυστερήσεις του βυθισμένου πια Εξπρές Σαμίνα.
Δεν κάνουν και απεργία οι ναυτεργάτες να τους κατηγορήσουν οι τροϊκανοπασόκοι μετά της Μπακογιάννη, ότι βουλιάζουν τον τουρισμό!!
Να που τον όποιο τουρισμό έχει αφήσει η οικονομική κρίση, τον φουντάρουν κυβέρνηση και ναυτιλιακές από μόνοι τους χωρίς "εξωτερική βοήθεια". Ένα πλοίο για το νομό και με τα εισιτήρια με ποσόστωση, αφού πιάνει και Σύρο - Μύκονο, που έχουν ικανό αριθμό πλοίων κάθε μέρα.
Στην ξέρα ναυάγησε η πολιτική τους γι άλλη μια φορά.
Όποιος είναι μαζοχιστής ας τους ξαναψηφίσει. Μέχρι τότε όμως (που μάλλον δεν είναι και μακριά) αγώνας και για αξιοπρεπή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, προσιτή στο βαλάντιο των εργαζομένων και με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών.