Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

Τέσσερις ανακοινώσεις για την απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία

 


1)Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece

Αθήνα 26/07/ 2024

Α.Π:14004


ΠΡΟΣ:

    • ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΙ

    • ΤΗΝ ΑΝΑΠΛ. ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΑΓΑΠΗΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

    • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΟ

    • ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ , κ. ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

    • ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ

    • ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ

    • ΦΟΡΕΙΣ 

    • ΜΜΕ


ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΓ ΟΕΝΓΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»

                                        29 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 

                         ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ

         Όλες και όλοι  στην απεργία στις 29 Ιουλίου  και στη συγκέντρωση στη βουλή στις 11:00 π. μ. !

Απαιτούμε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα για την Ψυχική υγεία και Απεξάρτηση!

Ένα νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί και εμπορευματοποιεί πλήρως τον ευαίσθητο τομέα της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Ένα νομοσχέδιο που  πριμοδοτεί ακόμα περισσότερο  τη δράση ΜΚΟ και επιχειρηματικών συμφερόντων  και παγιδεύει στα δίχτυα τους  όσους  δίνουν μάχη με την ψυχική ασθένεια και την εξάρτηση.  

Ένα νομοσχέδιο που «νοθεύει» τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, ενισχύει την πολιτική «της μείωσης της βλάβης» αντί την ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση και καλλιεργεί την επικίνδυνη και αντιεπιστημονική λογική του «λειτουργικού χρήστη». 

Ένα νομοσχέδιο που δεν προβλέπει τίποτα για τα 75 Κέντρα Πρόληψης που προσφέρουν υπηρεσίες προαγωγής της ψυχικής υγείας  εδώ και 30 χρόνια,  και προεξοφλεί  το κλείσιμο τους μετά το 2027 αφού δεν εξασφαλίζεται η συνέχεια της χρηματοδότησης τους.  

Ένα νομοσχέδιο που υποκριτικά διακηρύττει  την καταπολέμηση του στίγματος» και του κοινωνικού αποκλεισμού, που ευαγγελίζεται την κοινωνική επανένταξη,  και την ίδια στιγμή στιγματίζει ανεπανόρθωτα παιδιά και εφήβους με «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές» τα οποία προορίζει για τα «σύγχρονα αναμορφωτήρια» που  προβλέπεται να φτιαχτούν, αποκλείοντας  τα από το περιβάλλον που ζουν και μεγαλώνουν, από την οικογένεια και το σχολείο.

Η ολοκλήρωση του εγκλήματος της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης,  με ηθικό αυτουργό την Ε.Ε. και φυσικούς αυτουργούς τις κυβερνήσεις που την υλοποίησαν  από το 1999 ως σήμερα, είναι ένα από τα αντιλαϊκά  προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, του «μνημονίου των μνημονίων». 

Στόχος τους να ταΐσουν με ζεστό χρήμα τους επιχειρηματικούς ομίλους και να διαμορφώσουν νέα πεδία κερδοφορίας για αυτούς που εμπορεύονται την ψυχική οδύνη και τον ανθρώπινο πόνο. Στόχος τους η διαχείριση των τραγικών αδιεξόδων που γεννά η πολιτική τους χωρίς να προκληθεί ούτε «μία ρωγμή» «στο ταβάνι»  των δημοσιονομικών αντοχών της οικονομίας ,τις οποίες επικαλούνται  για να μην ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων, για να μη δώσει το κράτος ούτε ένα ευρώ για τις ανάγκες του λαού και την ίδια στιγμή προχωράει σε  εξοπλιστικά προγράμματα-«μαμούθ» για την εξυπηρέτηση των επικίνδυνων σχεδιασμών του ΝΑΤΟ, της ΗΠΑ και της ΕΕ που καμία σχέση δεν έχουν με την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Η επιδίωξη της κυβέρνησης να ολοκληρώσει μέσα στο κατακαλόκαιρο, το έγκλημα της ολοκλήρωσης της αντιδραστικής ψυχιατρικής μεταρρύθμισης,  «αθόρυβα» και «αναίμακτα»  ΑΠΈΤΥΧΕ !

Εκατοντάδες φορείς, χιλιάδες κόσμου στις συγκεντρώσεις και στις συναυλίες  στην Αθήνα,  στην  Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις έστειλαν μήνυμα :

Χτίζουμε τείχος προστασίας απέναντι στην πολιτική που οδηγεί σε ασφυξία τις ανάγκες μας!

Όλες και όλοι στην απεργία στις 29 Ιουλίου και στη συγκέντρωση στη Βουλή στις 11:00 π. μ. 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ,ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ, ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!


2)ΕΙΝΑΠ

 : Διοικήσεις 1ης & 2ης Υ.Πε.

: Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά

: ΙΣΑ

: ΙΣΠ

: ΟΕΝΓE

: 3μελείς, 5μελείς επιτροπές ΕΙΝΑΠ

: Ψυχιατρικές κλινικές Νοσοκομείων

: Δομές Ψυχικής Υγείας

Αθήνα, 26/07/24

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προκηρύσσει απεργία τη Δευτέρα 29/07/24, μέρα κατάθεσης και ψήφισής του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία στην ολομέλεια της Βουλής. Καλούμε όλους τους γιατρούς να δώσουν το παρόν στις 11:00 στην πλατεία Συντάγματος!

Απαιτούμε:

✓ Την απόσυρση του νομοσχεδίου. Όχι στη διάλυση και το κλείσιμο των δημόσιων

υπηρεσιών στη Ψυχική Υγεία και την Απεξάρτηση.

✓ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με βάση τις ανάγκες.

Πλήρη εργασιακά – μισθολογικά – ασφαλιστικά – επιστημονικά δικαιώματα για όλους.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ


3)ΑΔΕΔΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ Δευτέρα 29 Ιουλίου 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία για την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 11.00πμ, στη Βουλή

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, στηρίζει την κινητοποίηση των ομοσπονδιών που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2024, ώρα 11:00πμ, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία.

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, ώρα 11.00πμ, στη Βουλή καθώς και τα συνδικαλιστικά στελέχη της περιφέρειας να πάρουν μέρος στις τοπικές διαμαρτυρίες που θα οργανώσουν τα σωματεία.

 Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


4)ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Διεύθυνση Γραμματείας:

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας,                                                                                                        

Γ΄ Σεπτεμβρίου 48Β.                                                                                                                                    

Τηλ.: 6944 262 344, 6979436467

Φαξ: 22730 23441

Email: prolipsiworkers@gmail.com


Δελτίο τύπου

Το Σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας συμμετέχει στην Πανελλαδική Πανυγειονομική απεργία της 29ης Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για την «Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης» στη Βουλή.

Τα σωματεία του χώρου της υγείας, ψυχικής υγείας, πρόληψης και απεξάρτησης απεργούν και διαδηλώνουν με αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ισοπεδώνει την ψυχική υγεία, πρόληψη και απεξάρτηση. Κινητοποιούμαστε δυναμικά από το Νοέμβριο του 2023, 9 μήνες μετά, την ώρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο χρειάζεται να λειτουργήσουμε με τον ίδιο αποφασιστικό, δυναμικό και καθαρό τρόπο. 

    • Στην Αθήνα, θα υπάρξει συγκέντρωση, στις 11 πμ στη Βουλή.

    • Στη Θεσσαλονίκη, 11πμ και 7.30μμ στο ΥΜΑΘ.

 Καλούμε όλους τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες, τους  υγειονομικούς, την επιστημονική κοινότητα και τους αντίστοιχους φορείς, την κοινότητα στην οποία δρούμε, την νεολαία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και πρόληψης να θεωρήσουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση του δικτύου των δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών ψυχικής υγείας, πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης  στην Ελλάδα.

Το σχέδιο  νόμου να αποσυρθεί! Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας και την ιστορία της.

Το ΔΣ