Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Τίμησαν τη μνήμη του Μιχάλη με μίνι τουρνουά - Το ποδόσφαιρο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς


Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στο δημοτικό γήπεδο Ευδήλου Ικαρίας, αγώνας τιμής και μνήμης προς το 17χρονο ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Μεσαριάς, Μιχάλη Καρναβά, που έφυγε άδικα και πρόωρα από τη ζωή πριν δύο χρόνια, από πνιγμό στη θάλασσα και συγκεκριμένα στην παραλία Κυπαρίσσι.




Όπως τόνισε σε σύντομη ομιλία προς τους θεατές ο εκπρόσωπος του ΑΟΜ Μιχάλης Σταμούλος, ο αγώνας θα γίνεται κάθε χρόνο για να κρατάει τη μνήμη του ζωντανή, στο χώρο που αγάπησε και αγαπήθηκε, αφού ο εκλιπών αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Μάλιστα τόνισε ότι περίπου 150 νέοι ζήτησαν να παίξουν στον αγώνα τηλεφωνώντας όταν ανακοινώθηκε η διοργάνωσή του.




Στο αγωνιστικό σκέλος ο ΑΟΜ, ο Διαγόρας Ικαρίας και ο ΠΑΣ Ίκαρος, συμμετείχαν σε ένα μίνι τουρνουά και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την επιλογή τους. Ο Ίκαρος παρέδωσε τιμητική πλακέτα και φανέλα του με το όνομα του Μιχάλη, ενώ οι αρχηγοί των ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στο σημείο του γηπέδου που έχει γίνει γκράφιτι η μορφή του Μιχάλη.





Δύο διαφορετικοί κόσμοι

Κρατήστε τα παραπάνω σαν δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και αναλογιστείτε ότι πριν λίγο καιρό έγινε χορηγός στη φιναλίστ του τσάμπιονς λίγκ, την ομάδα της Ντόρτμουντ, πολεμική βιομηχανία αναμεμιγμένη στη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα, αλλά και στον πόλεμο στην Ουκρανία. 

Κρατήστε ότι στην Ικαρία και αλλού, τιμούν τη ζωή και τιμούν και όσους έφυγαν από αυτή, ενώ σε ακραία επαγγελματικά επίπεδα χορηγούν τον αθλητισμό επειδή κερδίζουν πολλά από το θάνατο ανθρώπων. Δύο διαφορετικοί κόσμοι λοιπόν και διαλέγουμε με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε.




Υ.Γ. λίγη ώρα αργότερα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ στην εκπομπή «Μπαλαδόρος της Κυριακής» στον Δημήτρη Καϊμά, για το βιβλίο μας «Από τον Εργατικό Αστέρα έως την Πανεργατική» (εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή), σχολιάσαμε και το προαναφερθέν γεγονός.