Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία


 Η υποστελέχωση των παιδιατρικών νοσοκομείων χτυπάει κόκκινο. Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σε όλα τα τμήματα έχουν φτάσει σε άνευ προηγουμένου επίπεδα.

Όπως φάνηκε και στην πρόσφατη συνέλευση που καλέστηκε για την Τρίτη 28/05 εργαζόμενοι από όλα τα τμήματα (χειρουργείο, ΠΜΕΝ, παιδιατρικές κλινικές , χειρουργικές ειδικότητες κτλ) είμαστε  στα όρια της εξουθένωσης και διεκδικούμε το αυτονόητο. Άμεσες προσλήψεις όλου του απαραίτητου προσωπικού για να μπορούμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου παιδιατρική περίθαλψη για όλους τους ασθενείς!

    • Διεκδικούμε να ανοίξουν εδώ και τώρα οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες , να προσληφθεί άμεσα όλο το προσωπικό που χρειάζεται για να ανοίξουν και οι 8 χειρουργικές αίθουσες ( αναισθησιολόγοι , νοσηλευτές τραυματιοφορείς , βοηθοί θαλάμου ) και να λειτουργήσει η μονάδα ημερήσια νοσηλείας( ΜΗΝ) .Αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να χειρουργηθούν τα σχεδόν 3000 παιδιά που περιμένουν στη λίστα της ντροπής , να χειρουργηθούν άμεσα τα νεογνά και τα παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας που περιμένουν.

    • Διεκδικούμε εδώ και τώρα να λειτουργεί ανεμπόδιστα η ΠΜΕΝ που διαθέτει 10 από τα 55 πανελλαδικά κρεβάτια εντατικής θεραπείας παίδων  , με προσλήψεις άμεσα όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού .

    • Διεκδικούμε να στελεχωθούν άμεσα τμήματα του νοσοκομείου που αποτελούν κέντρα αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο και χρόνια τώρα από κυβερνήσεις οδηγούνται στην υποβάθμιση και το κλείσιμο η γίνονται βορά στους ιδιώτες όπως έγινε με το παιδοογκολογικό.

    • Άμεσα τροποποίηση του οργανογράμματος του νοσοκομείου ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες αυξημένες ανάγκες των μικρών ασθενών με αποκατάσταση των νέων τμημάτων πυρηνικής ιατρικής και petscanκαι προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές για τα τμήματα αυτά.

    • Να κηρυχθεί η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα ανεξάρτητο και αυτόνομο τμήμα με προκήρυξη όλων των κενών θέσεων σε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές.

Οι εργαζόμενοι δε μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα , μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Παλεύουμε πλάι στους γονείς , πλάι στους υπόλοιπους εργαζόμενους για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους!

Σε αυτόν τον αγώνα δε περισσεύσει κανείς! Γιατροί , νοσηλευτές τραυματιοφορείς διοικητικό και άλλο προσωπικό , όλοι οι εργαζόμενοι σαν μια γροθιά διεκδικούμε! Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της πλειοψηφίας του ΔΣ του σωματείου να διαχωρίσει τους εργαζόμενους και να τους διασπάσει. Η στάση τους είναι γνωστή χρόνια τώρα. Στάση σιωπής και αποδοχής της κατάστασης που καθημερινά μας εξουθενώνει.

Δε θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν! Καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης του Αγλαΐα Κυριακού απέναντι στους συναδέλφους μας και απέναντι στην ΕΙΝΑΠ. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργείου να στοχοποιήσει τους εργαζόμενους και να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζομένων!

Δε πρόκειται να μας τρομοκρατήσει και να μας σταματήσει η κυβέρνηση και οι εντεταλμένοι τους στα νοσοκομεία! Ξέρουμε ότι έχουμε στο πλάι μας όλους τους εργαζόμενους που δικαιούνται και διεκδικούν αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03/06 ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ 08:00 – 13:00 ΚΑΙ ΣΤΙΣ 11:00  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!

ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΩΡΑ : 13 :00 ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


5ΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΠ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ