Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Στήριξη εκπαιδευτικών σε προσφυγόπουλα της Δομής του Σχιστού για ολιγοήμερες διακοπές στη Σίφνο


...αναδημοσίευση από το www.ertnews.gr...

 Με έμπρακτο τρόπο εκπαιδευτικοί, συνεργάστηκαν με το Δομή του Σχιστού για να πραγματοποιήσουν 17 προσφυγόπουλα ολιγοήμερες διακοπές στο νησί της Σίφνου.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως: «πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού με διάφορες μορφές αλληλεγγύης (τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, σχολικά είδη, εκδηλώσεις, κτλ.). Έτσι, λοιπόν, σε συνέχεια της αλληλεγγύης το ΔΣ του συλλόγου μας ανταποκρινόμενο στο αίτημα των ΣΕΠ της Δομής προσφέρει 300 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την πραγματοποίηση των φετινών ολιγοήμερων διακοπών 17 κοριτσιών ηλικίας 5 έως 16 ετών από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν στο νησί της Σίφνου.

Τα παιδιά θα συνοδέψουν οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων της δομής του Σχιστού. Ο Σύλλογός μας στήριξε με το ίδιο ποσό και τις περυσινές αντίστοιχες ολιγοήμερες διακοπές στη Σίφνο προσφυγόπουλων της δομής. Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους μαθητές μας ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή κτλ. Πόσο μάλλον σε παιδιά θύματα πολέμου και προσφυγιάς.


Μέχρι και σήμερα το νησί της Σίφνου επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί συστηματικά παιδιά υψηλής ευαλωτότητας (πρόσφυγες, ορφανά, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με αναπηρία) με τους ντόπιους και τα καταστήματα που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία να αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση αυτών και των συνοδών τους για μία εβδομάδα.

Τα χρήματα του συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ειδών θαλάσσης (αντηλιακά, καπέλα, πετσέτες κ.τ.λ.) και το απαραίτητο "χαρτζιλίκι".

Σαν σωματείο για όσο διάστημα παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές. Επιπλέον, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών να σταθούν όρθιοι και συνεπείς στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα και στην προσφορά απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το ρατσιστικό δηλητήριο που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν».

Σχετικά θέματα: 

To σχολείο τα προσφυγόπουλα και οι Έλληνες πρόσφυγες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Δρ Θεμιστοκλής Σπέης: Από τα προσφυγικά σχολεία της κατοχής στα μεγάλα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ