Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Kινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»


 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

 

ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 171, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ. 11522, ΤΗΛ. – FAX : 2106409471 syllogos@agsavvas-hosp.gr

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Ιουλίου Γενική συνέλευση εργαζομένων του νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας». Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική και ήταν απόρροια της δραστηριοποίησης των συναδέλφων στους αγώνες που δόθηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες αλλά και των τελευταίων εξελίξεων. 


Ενάντια στην απειλή της απόλυσης και του ερχομού συνεργείων-εργολάβου, στον τομέα της καθαριότητας όπου οι συμβάσεις των συναδέλφων λήγουν 16 Ιουλίου, η συζήτηση πήρε φωτιά και πολλοί συνάδελφοι πήραν τον λόγο μετά τα μέλη του ΔΣ για να προτείνουν δράσεις, απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά και την δημιουργία αγωνιστικής απεργιακής επιτροπής.


Αμέσως μετά, στην συνάντηση με την Διοίκηση του νοσοκομείου, η κα Μπαλαούρα μας ενημέρωσε κυνικά ότι "οι εργαζόμενοι της καθαριότητας είναι ανίκανοι και ότι ο εργολάβος θα είναι πιο φτηνός "και ότι "εργολάβοι θα μπουν σε όλα τα νοσοκομεία ότι και να κάνετε" !


•    Στα κατάφορα ψέματα, τις προσβολές και την απαξίωση των εργαζομένων του νοσοκομείου απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά!


Προκηρύσσουμε με 2ωρη στάση εργασίας (για όλους τους εργαζόμενους) την Πέμπτη 8 Ιουλίου 8-10πμ και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου. 


•    Καλούμε σε αγωνιστικό συντονισμό την ΠΟΕΔΗΝ και τα Πρωτοβάθμια σωματεία όλων των νοσοκομείων να πραγματοποιήσουμε συντονισμένα δράσεις και κινητοποιήσεις στο χρονικό διάστημα 15-20 Ιουλίου.


Στον Άγιο Σάββα κινητοποιούμαστε στην πύλη του νοσοκομείου την Πέμπτη 15 Ιουλίου


•    Δημιουργούμε ανοιχτή Απεργιακή-Αγωνιστική Επιτροπή Εργαζομένων με την συμμετοχή απ’ όλους τους κλάδους, τις συμβάσεις και τις ειδικότητες εργαζομένων (ΣΟΧ, Επικουρικοί και ΟΑΕΔ, μόνιμοι εργαζόμενοι) του νοσοκομείου που θα συντονίζει τις δράσεις μαζί με το ΔΣ του Σωματείου.