Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Ο κλεφτοαυγάς ρασοφόρος (Μυθικές ιστορίες)

 


Δεν θα περιγράψουμε ένα πραγματικό γεγονός, αλλά μία μυθική ιστορία, που όμως μπορεί και να συνέβη κάποτε σε ένα χωριό πολύ μακριά από την Αθήνα. 

Αρκετοί είχαν εντοπίσει ότι τα αυγά από τα κοτέτσια τους έκαναν «φτερά» και υποπτεύονταν ρασοφόρο, που κυκλοφορούσε περίεργες ώρες κοντά στα κοτέτσια. 

Ο συγκεκριμένος αφού «τρυγούσε» τα κοτέτσια, πήγαινε σε μαγαζί του χωριού και πουλούσε τα φρέσκα αυγά σαν προϊόν του δικού του κοτετσιού. Για να τον εντοπίσουν κάποιοι πονηροί σκέφτηκαν να βράσουν αυγά και να τα εναποθέσουν στα κοτέτσια τους. 

Έτσι ο ρασοφόρος μεταξύ των φρέσκων αυγών, μάζεψε και τα βραστά, τα οποία πουλήθηκαν στο μαγαζί σαν φρέσκα και σαν τέτοια τα αγόρασαν και οι πελάτες του μαγαζιού. Όταν όμως στα σπίτια τους πήγαν να τα χρησιμοποιήσουν και διαπίστωσαν ότι ήταν βραστά, διαμαρτυρήθηκαν στο μαγαζί που τους τα είχε πουλήσει, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να υποδείξει τον ρασοφόρο σαν τον προμηθευτή του. Έτσι εντοπίστηκε ο παραβάτης της εντολής «ου κλέψεις» και έγινε το ένα να δεις από τους αγανακτισμένους προς το ρασοφόρο.