Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΑΣΠΙ: Ούτε στην Ικαρία, ούτε και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά!

 Α.Σ.Π.Ι. : «ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ»   ΚΟΜΑΝΤΟ   ΚΑΝΟΥΝ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ  ΑΣΚΗΣΗ  ΣΤΗ  ΣΤΕΓΗ  ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ  ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Το βράδυ της Κυριακής άγνωστοι μπήκαν στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Αγίου - Κήρυκου,  παραβίασαν αίθουσα, έβγαλαν από μέσα θρανία, τα στοίβαξαν και πατώντας πάνω σε αυτά ανέβηκαν στην κεραμοσκεπή για να αναρτήσουν πανό με αλυτρωτικό και εθνικιστικό περιεχόμενο το οποίο έγραφε: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», «Οι πατριώτες δεν είναι φασίστες». Απαραίτητο συνοδευτικό βέβαια ήταν και μια Ελληνική σημαία.


Τη στιγμή που πανελλαδικά παρατηρήθηκε το φαινόμενο ομάδες μαθητών να χρησιμοποιούν το λόγο της Χρυσής Αυγής, οι ελάχιστοι χρυσαυγίτες της Ικαρίας βρήκαν ευκαιρία να ξετρυπώσουν και να παραστήσουν τους αγανακτισμένους μαθητές. Εμείς πιστεύουμε πώς οι Ικαριώτες μαθητές δεν αφήνουν χώρο σε εθνικιστικές αντιλήψεις  και ξέρουν ότι  οι λαοί ανά τον κόσμο δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα  λόγω  συνόρων ,θρησκείας, ονομάτων, χρώματος . Γνωρίζουν ακόμη και στις υπόλοιπες χώρες  οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα και τους ίδιους εχθρούς! Ανασφάλιστη εργασία ,φτώχεια ,εξαθλίωση , μετανάστευση κ.α. Προβλήματα που τα δημιουργούν  οι ολιγάρχες του πλούτου και του κεφαλαίου που σπέρνουν την διχόνοια, την ένταση και τους πολέμους ανάμεσα σε χώρες με μόνο σκοπό το δικό τους κέρδος! Ξέρουν ότι αυτούς εξυπηρετούν οι φασίστες ανά  τον κόσμο, δεν στοχοποιούν  το σύστημα αλλά πολεμούν για αυτό σαν τα πιστά σκυλιά του.
 
     Όσοι, λοιπόν, λένε ότι η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να γίνει Ελληνική και πατριώτες είναι όσοι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν για την κατάληψη ενός γειτονικού κράτους, είναι οι ίδιοι που μας είπαν ότι πατριώτες είναι αυτοί που  συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές ενάντια σε αυτούς που αντιστάθηκαν. Αυτοί που στήριξαν την χούντα και υπηρέτησαν το σύνθημα πεμπτουσία της ιδεολογίας της: «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια». Τα παραδείγματα του κίβδηλου πατριωτισμού πάμπολλα για να τα απαριθμήσουμε.  Η ιστορία διδάσκει ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα της πατρίδας, όταν οι πατριδοκάπηλοι έβρισκαν πρόσφορο έδαφος σε περιόδους κρίσης και παρακμής της κοινωνίας. Μήπως και σήμερα είναι μια τέτοια ιστορική συγκυρία;  Τελευταία έχουμε δει αρκετά περίεργα: παραστρατιωτικές ασκήσεις σε παραλίες και γήπεδα στον Άγ. Κήρυκο, γραφεία αρχαιολάγνων ρατσιστών στον Εύδηλο και τώρα αυτή η γελοιότητα στο Γυμνάσιο του Αγ. Κήρυκου .
Να προβληματιστούμε και να αντισταθούμε σε αλυτρωτικές, επιθετικές και φασίζουσες φωνές και πρακτικές, χωρίς να εφησυχάζουμε, όπως συνέβη στο παρελθόν. Αν τέτοιες ιδεολογίες τις αφήσουμε και αναπτυχθούν, κάποια στιγμή θα είναι αργά να αντιμετωπίσουμε το αποτέλεσμά τους. Δεν ξεχνάμε και δεν συγχωρούμε τους φασίστες ,τους χρυσαυγίτες, τους νεοναζί, τα τσιράκια τους και το σύστημα που τους τρέφει και το τρέφουν.. Δεν ξεχνάμε τους φονιάδες των λαών ,των αγωνιστών , του Γρηγορόπουλου ,του Killah P , του Σαχζάτ Λουκμάν , του Ζακ Κωστόπουλου και τόσων άλλων !
Ας μην αφήσουμε τον φασισμό να ριζώσει στα μυαλά της νεολαίας!
Ούτε στην Ικαρία, ούτε και πουθενά , τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά!
                                                                                    


Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών ΙκαρίαςΣημείωση του Blog: για τους μη Ικαριώτες, βοηθητικές είναι οι ακόλουθες αναρτήσεις με διαφορά χρονων μεταξύ τους, 2018, 2017,2014.

ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ: Για την «νυχτερινή άσκηση πατριωτών» στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγίου Κηρύκου
http://nasosbratsos.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.html 


 Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ για την καταστροφή του Μνημείου του ΔΣΕ στο Καραβόσταμο
https://www.ikariaki.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84-%CE%B5-%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF/

Παραστρατιωτικού τύπου ασκήσεις από αγνώστους στην Ικαρία
https://www.ikariaki.gr/parastratiotikou-tipou-askisis-apo-agnostous-stin-ikaria/


Φασίστες βεβήλωσαν μνημείο του ΚΚΕ στην Ικαρία [pics]
https://www.alfavita.gr/koinonia/227290_fasistes-bebilosan-mnimeio-toy-kke-stin-ikaria-pics


Eπίσης η  φράση "γραφεία αρχαιολάγνων ρατσιστών στον Εύδηλο", αναφέρεται σε γραφεία του Αρτέμη Σώρρα -Ελλήνων Συνέλευσις, συχνό στόχο επιθέσεων με μπογιά από τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και εκδρομείς στο νησί.