Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

"Ξυλίκι για κάθε μια μπουκιά, ποτέ δεν θα χορτάσει η ακροδεξιά"

Ήταν 14 Δεκεμβρίου 2014 και η ΕΣΗΕΑ για να γιορτάσει τα 100 της χρόνια είχε οργανώσει μία φιέστα (με καλό μπουφέ και κρασί) και είχε καλέσει και τον πρωθυπουργό του "μαύρου" στην ΕΡΤ. Αντώνη Σαμαρά (αυτού που πρόσφατα άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ για πλούσιους μπουφέδες με το σύνθημα "χαβιάρι, φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη", αλλά στο πλούσιο μπουφεδάκι της προέδρου της ΕΣΗΕΑ υποστηριζόμενης από τη ΝΔ, δεν σχολίασε τίποτα).

Κλείνει η παρένθεση με τους μπουφέδες που ΚΑΚΩΣ γίνονται όταν ξοδεύονται είτε χρήματα συνδικάτων από συνδρομές εργαζομένων, είτε δημόσιο χρήμα, από όποιους και αν είναι και γυρνάμε στην ουσία.


Τότε θεωρήθηκε πρόκληση για τον κλάδο το δημοσιογραφικό σωματείο να προσκαλεί το δήμιο της ΕΡΤ και έγινε συγκέντρωση έξω από την ΕΣΗΕΑ, όπου τα ΜΑΤ με ασπιδιές και κλωτσιές χτύπησαν όσους είχαμε πάει, για να μας απωθήσουν και να μπει ο Α. Σαμαράς χωρίς "ενοχλητικές παρουσίες"  μπροστά στις κάμερες. Βγαίνοντας μας λοιδώρησε και ο Θ. Ρουσόπουλος, για να πει μια περαστική κυρία "καλά αυτός ακόμα έξω είναι";

Από τα τζάμια του πρώτου ορόφου (όπου ήταν σε πλήρη εξέλιξη και ο μπoυφές) μασουλώντας και τρωγοπίνοντας οι διάφοροι, παρακολουθούσαν το ξύλο. Αλλάζουμε λοιπόν το μπουφεδάτο σύνθημα του τότε πρωθυπουργού με το "Ξυλίκι για κάθε μια μπουκιά, ποτέ δεν θα χορτάσει η ακροδεξιά".

Υ.Γ. και ναι οι συριζαίοι συνάδελφοι δεν μας είχαν τιμήσει τότε με την παρουσία τους, από τότε μοίραζαν τις διευθυντικές καρέκλες σε "μήτινγκ" και δεν αποτελεί έκπληξη ότι έχουν κάνει την ΕΡΤ μπάχαλο με τα καμώματά τους και τις μεταξύ τους αντιπαραθέσεις "ριγμένοι" και "προνομιούχοι". Ανακοινώσεις για το ξυλίκι έβγαλε τότε η ΠΟΕΣΥ και αρκετοί άλλοι φορείς.