Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση στην Πάτρα με τα έσοδα να προσφέρονται για κοινωνικό σκοπό (vid)


...Δείτε ΕΔΩ το βίντεο...Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Αθλητισμός και Κοινωνικά Κινήματα» θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου στις 6.30μμ στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ (Μαιζώνος 200).

Η πρωτοτυπία έγκειται στο γεγονός ότι τα έσοδα θα προσφερθούν στο ταμείο του τραυματιζόμενου ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Αχαΐας, που λειτουργεί με ευθύνη του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της περιοχής και της ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων Αχαΐας.
Στo πάνελ που διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες, αναμένεται να βρεθούν:
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης.
Ο πρόεδρος του συνδέσμου ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών Αχαΐας Δημήτρης Κόμπλας.
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Πατρών Κωνσταντίνος Ντάσιος.
Ο Τάκης Πετρόπουλος σύμβουλος του Δημάρχου Πατρέων, υπεύθυνος για τον Αθλητισμό.
Ο Νίκος Καραμανλής, παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής της Παναχαϊκής και του Παναθηναϊκού.
Ο συγγραφέας του βιβλίου, δημοσιογράφος Νάσος Μπράτσος.
Προεδρείο: Χρυσή Κοσμάτου, δημοσιογράφος.

Μέχρι την τελική ευθεία της εκδήλωσης ενδέχεται να υπάρξουν περαιτέρω συμμετοχές στο πάνελ, οι οποίες θα ανακοινωθούν.


Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «Νότιος Άνεμος» (Mail: notiosanemos@yahoo.gr 6936806927, 6979108310 & athlosocialmovement@gmail.com), ενώ αντίστοιχες πρωτοβουλίες με προσφορά του μεριδίου που αντιστοιχεί στο συγγραφέα σε κοινωνικούς σκοπούς (Κοινωνικά Φαρμακεία και Παντοπωλεία, ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, κλπ), θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι συντελεστές της έκδοσης είναι ανοιχτοί και σε νέες προτάσεις στην κατεύθυνση αυτή.
Πρόκειται για επιλογές έμπρακτης συστράτευσης της εκδοτικής προσπάθειας με αυτό που πραγματεύεται, δηλαδή την ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων και του μη εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.

Ήδη το βιβλίο θα βρίσκεται και στο διεθνές αντιφασιστικό διήμερο της 10-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπου τα έσοδα θα πάνε για ενίσχυση των Αιγυπτίων ψαράδων που βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τη Χρυσή Αυγή, για να ενισχύσουν τον αγώνα τους.