Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κινητοποιήσεις για τα κενά στα σχολεία της Ικαρίας


 ...αναδημοσίευση από την Ικαριακή Ραδιοφωνία...


Ο Σύλλογος παίρνει ενεργά μέρος  στις κινητοποιήσεις  των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για τα κενά στα σχολεία. Στις 14/10 συμμετείχε στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στο Περιφερειακό Γραφείο στον Άγιο Κήρυκο.


 Μετά από ομόφωνη  απόφαση των μελών του, το Δ.Σ.  κήρυξε και στάση εργασίας  για τη Δευτέρα 19/10, οπού θα πάρει μέρος σε κινητοποίηση  στο Δημαρχείο, μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων  για τη άμεση κάλυψη των κενών .

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων καλεί   τους φορείς, τους Συλλόγους  Γονέων και τα σωματεία του νησιού  να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, που θα γίνει στις 20/10  στο Γραφείο  Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Σάμου, με σκοπό να καλυφτούν άμεσα τα κενά στα σχολεία της περιοχής μας, Ικαρίας και Φούρνων

Ο Σύλλογος συμμετείχε με παρέμβαση στη συνομιλία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Βορείου Αιγαίου, με τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και με το Υπουργείο Παιδείας κατά τη διάρκεια της  κινητοποίησης στις 14 Οκτωβρίου.

Δεν υπήρξε δέσμευση για την  άμεση κάλυψη των κενών των σχολείων της περιοχής μας, όπου ένα μήνα τώρα δεν έχουν καλυφτεί τα κενά. Αποποιούνται των ευθυνών τους για την μη έγκαιρη κάλυψη των κενών.

Ως Σύλλογος  καταδικάζουμε αυτόν τον εμπαιγμό και την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων  που αφήνουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς άνεργους και  μαθητές έξω από τα σχολεία.

Απαιτούμε άμεσα την  κάλυψη των κενών της περιοχής μας.

 Δεν εφησυχάζουμε  στις  ψεύτικες υποσχέσεις !!

           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΟΥΡΝΩΝ