Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Έδρασε η «ομάδα Κ» της Δημοτικής Αστυνομίας στην επιχείρηση στο Θησείο με νεκρό τον Μαμπακάρ Ντιάε;

ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Αιόλου 47, 5ος. Τηλ.2103232871, 6932828964



Έδρασε η «ομάδα Κ» της Δημοτικής Αστυνομίας στην επιχείρηση στο Θησείο με νεκρό τον Μαμπακάρ Ντιάε;

Μια ερώτηση συμβολή στη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου του Μπαμπακάρ Ντιάε.
Το παραπάνω ερώτημα οφείλει να το απαντήσει τόσο ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αναγνωστόπουλος όσο και ο Δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης.
Ποια είναι η «ομάδα Κ»; Σύμφωνα με δημόσιες καταγγελίες πρόκειται για ομάδα δημοτικών αστυνομικών του 1ου Δημοτικού Τμήματος που δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας κατά των μεταναστών μικροπωλητών.
Συγκροτήθηκε αμέσως μετά την ανάπτυξη της  καμπάνιας της ακροδεξιάς του ΛΑ. Ο .Σ και μεγαλεμπόρων με το σλόγκαν «STOP παραεμπόριο», καμπάνια που είχε μετατραπεί σε ρατσιστικό κυνηγητό στην Ερμού με ροπαλοφόρους να χτυπάνε μετανάστες.
Με την απόφαση του Δημάρχου Γ.Καμίνη να προχωρήσει σε κοινές επιχειρήσεις με την ΕΛΑΣ «κατά του παραεμπορίου» μέσα στη Δημοτική Αστυνομία, συγκροτήθηκε η «ομάδα Κ», με συμμετοχή τριάντα περίπου ατόμων, χωρίς να έχουν στην αρχή ούτε καν προϊστάμενο. Προσφάτως απέκτησαν επόπτη.
Η βάση της συγκρότησης  ήταν «εθελοντική». Μπήκαν όσοι ήθελαν να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Με αυτό τον τρόπο λύθηκε το ζήτημα της άρνησης της πλειοψηφίας των δημοτικών αστυνομικών να συμμετέχουν στις επιχειρήσεις σκούπα κατά των μεταναστών. Ο χώρος της συνάντησης όπου δήλωσαν την εθελοντική τους συμμετοχή, εντός η εκτός του χώρου της Δημοτικής Αστυνομίας, δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει ότι η ομάδα έδρασε για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κανένας να έχει την υπευθυνότητα με βάση τη θεσμοθετημένη λειτουργία της ιεραρχίας της Δημοτικής Αστυνομίας.
Αν αυτή η λειτουργία δεν είναι καραμπινάτη περίπτωση παρακράτους τότε οι ελέφαντες πάντα πετάγανε. Είναι σαφές ότι έγινε ανεκτή από τον νυν και τον προηγούμενο αρμόδιο αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς οι «σκοποί αγίασαν τα μέσα» για άλλη μια φορά.
Η επιχείρηση καταδίωξης των μικροπωλητών αντί αδειοδότησης τους με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσε σε θύματα. Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος όπου οι περισσότεροι δημοτικοί αστυνομικοί κάθε άλλο παρά πρόθυμοι δήλωναν να πάρουν μέρος σε  τέτοιες ρατσιστικές εκστρατείες. Το κενό το κάλυψε η «ομάδα Κ.».
Στην «ομάδα Κ» βρέθηκαν εθελοντές νεοναζιστές της Χρυσής Αυγής και άλλοι φασίστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
Η «ομάδα Κ»-αταδίωξης έχει εμπλακεί πολλές φορές σε συγκρούσεις με τους μικροπωλητές μπροστά στα μάτια περαστικών. Στο Θησείο σε προηγούμενη επιχείρηση βρέθηκαν δημοτικοί αστυνομικοί να φοράνε κράνη και έξω από την ΑΣΟΕΕ να πετροβολούν.
Έδρασε λοιπόν η «ομάδα Κ» στη επιχείρηση του Θησείου όπου έχασε τη ζωή του Μπαμπακάρ Ντιάε; Αν εκτιμήσει κανείς ορθά τη περιοχή δράσης του 1ου Τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας που είναι το κέντρο της πόλης  και τη σχέση της ομάδας Κ με αυτό δύσκολα αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Οι καταγγελίες και μαρτυρίες άλλωστε των αυτοπτών υπογραμμίζουν ρατσιστική συμπεριφορά δημοτικών αστυνομικών ξεκάθαρα. Ο συνοδηγός του δημοτικού αστυνομικού που κατά τις μαρτυρίες καταδίωξε το Μαμπακάρ, υποχρέωσε έναν άλλο μετανάστη να μεταφέρει μόνος του τα εμπορεύματα του προς κατ5άσχεση ενώ ο ίδίος τον κρατούσε και τον τραβούσε από το πέτο πρός το φορτηγό της Δημοτικής Αστυνομίας. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ήταν απόρροια της ειδικής εκπαίδευσης με χαραχτηριστικά σεβασμού των μεταναστών που έγινε στο Πάντειο σύμφωνα με ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης Φλεβάρη.
Η χρησιμοποίηση των μηχανών με τον τρόπο που έχει καταγγελθεί ότι έγινε στην επιχείρηση στο Θησείο συνάδει με επιδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ και όχι ανθρώπων που πάνε να κάνουν κατάσχεση εμπορευμάτων. Ποιός τους εκπαίδευσε σε τέτοιες επιδρομές;
Υπάρχει ένα μεγάλο θέμα που ακούει στο όνομα «ερμηνεία της εντολής κατάσχεσης των παράνομων εμπορευμάτων». Για να την πετύχει ο δημοτικός αστυνομικός προχωράει σε σύλληψη του μικροπωλητή, προσαγωγή, «συγκράτηση» μέχρι να παρατήσει το εμπόρευμα; Ασκείται «αναγκαία» βία, ποιος την εκτιμάει σαν τέτοια και  από ποιους ασκείται; Παρατάνε τις μηχανές οι δημοτικοί αστυνομικοί και τρέχουν για να συλλάβουν άνθρωπο που πήρε το μπόγο του  και έτρεξε; Ποιος προσδιορίζει  όμως τα όρια της διαταγής «να κατασχεθεί το εμπόρευμα» αν αυτό βρίσκεται στη πλάτη κάποιου;
Η διαταγή δεν λέει «μην συλλαμβάνετε» ερμηνεύεται στο Δήμο του Πειραιά όπου εισαγγελέας εγκρίνει τις συλλήψεις και τις προσαγωγές από δημοτικούς αστυνομικούς. Γιατί όχι και στην Αθήνα σκέφτονται εκείνοι που επιθυμούν την στρατιωτικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας με όπλα, γκλόμπς, χειροπέδες, φυλακές;
Αντί άλλου επιλόγου διαβάστε την ανακοίνωση του  Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής: «Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχτηκε συνάδελφος δημοτικός αστυνομικός στη γενική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων των Δημοτικών Αστυνομικών της Αθήνας την Τρίτη 5 Φλεβάρη από 15 μέλη της γνωστής φασιστικής συμμορίας με την ονομασία «ομάδα Κ».

Όσοι σιωπούν για τέτοιες λειτουργίες μέσα στη Δημοτική Αστυνομία είναι συνένοχοι στις βαρβαρότητες  κύριε Αναγνωστόπουλε και κύριε Καμίνη.

Για το θάνατο του Μπαμπακάρ χρειάζεται να χυθεί άπλετο φώς αλλά και η έρευνα να μην μείνει στα χέρια όσων σιωπούν για το καθεστώς μέσα στην Δημοτική Αστυνομία που ανέχεται εστίες ανομίας παρακρατικού και φασιστικού τύπου. Η δολοφονική καταδίωξη σε βάρος του Μπαμπακάρ Ντιάε πρέπει να είναι η τελευταία. Αυτό δεν περιμένουμε να το καταλάβουν όσοι θεωρούν φτηνή τη ζωή των μεταναστών και ευτυχώς είναι μια μικρή μειοψηφία.

Το κίνημα που αυτές τις μέρες βγαίνει ξανά μπροστά με τη Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη για γκρεμίσει τη κυβέρνησης των Μνημονίων, της επίταξης  και των βασανιστηρίων  είναι η μόνη ασπίδα για να μην περάσουν τα ρατσιστικά παιχνίδια των κυβερνώντων και των νεοναζί βαστάζων τους τόσο στην Αθήνα όσο και παντού. Η δημοτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που τοποθετεί τον εαυτό της;

Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας