Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τις 20 Φλεβάρη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
                
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, άνεργοι-άνεργες, νέοι & νέες,

Ο αγώνας για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων μας αφορά όλους.
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η Ε.Ε. θέλουν να αφήσουν τον εργάτη χωρίς κανένα δικαίωμα, ανυπεράσπιστο, έρμαιο στα νύχια των εργοδοτών.
Μας θέλουν μόνους, χωρίς δικαιώματα, απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας. Ήδη  χωρίς Συλλογική Σύμβαση και με την απειλή της απόλυσης, εφαρμόζονται οι ατομικές συμβάσεις με μισθούς πείνας.
Η κυβέρνηση των μονοπωλίων σε όποιον αντιστέκεται εφαρμόζει το «νόμος και τάξη». Με τα ρόπαλα των ΜΑΤ και την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ επιβάλλουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου. Υπερασπίζονται τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των πολυεθνικών ομίλων και επιβάλλουν  τα μεροκάματα πείνας, την φτώχεια και την εξαθλίωση.
Δεν αντέχουμε άλλο, δεν έχουμε να πληρώνουμε τους φόρους τους και τα χαράτσια τους. Να πληρώνουμε τις φοροαπαλλαγές και τα υπερκέρδη του κεφαλαίου.
Δεν αντέχουμε άλλο την φτώχεια και την ανεργία. Δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε φόρους και να μην έχουμε υγεία, παιδεία και πρόνοια. Να είμαστε απομονωμένοι χωρίς συγκοινωνίες με πανάκριβα εισιτήρια.
Κανείς μόνος του απέναντι σε αυτή την βάρβαρη πολιτική. Όλοι μαζί (εργάτες αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και νέοι) μπορούμε να τους σταματήσουμε.   


ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο κίνημα. Συσπείρωση δυνάμεων με τις θέσεις του ΠΑΜΕ για ένα κίνημα που θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα των εργαζόμενων ενάντια στα μονοπώλια και δεν θα είναι νεροκουβαλητής του συστήματος στο παιχνίδι της εναλλαγής των κυβερνήσεων.
Με οργάνωση και αγώνα ταξικό η πολιτική τους Δεν θα ΠΕΡΑΣΕΙ!!  θα ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

1.    Κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Εδώ και τώρα να υπογραφτεί η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΓΣΣΕ). Επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 € ως αφετηρία για υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ. Το κατώτερο μεροκάματο να ορίζεται με συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι από τον εκάστοτε υπουργό. Επέκταση και υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.
2.    Όχι στις ατομικές συμβάσεις. Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Κανένας ανασφάλιστος.
3.    ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
4.    Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Σύστημα  Υγείας και Πρόνοιας χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση. Να ακυρωθεί η απόφαση για συγχώνευση των Νοσοκομείων  Ικαρίας - Σάμου
5.    Εθνικός οργανισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας.  Καθημερινά δρομολόγια, μείωση των εισιτηρίων, όχι στην ιδιωτικοποίηση λιμανιών και αεροδρομίων.

Η Διοίκηση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
         ΣΑΜΟΣ:  10 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
         ΙΚΑΡΙΑ:   12.00 στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ και ΕΥΔΗΛΟ