Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Στάσεις εργασίας στα δημόσια ΜΜΕ




13 Φεβρουαρίου 2013
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ



Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με 6ωρη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα από τις 6 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι αύριο Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013.
Η στάση εργασίας αφορά τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ».
Καταγγέλλουμε τους κυβερνητικούς χειρισμούς και τη διαδικασία, που οδήγησαν σ’ αυτήν την ΚΥΑ, η οποία καταργεί κάθε έννοια ΣΣΕ και μειώνει δραματικά τους μισθούς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους, τα ασφαλιστικά τους ταμεία και τη λειτουργία της ενημέρωσης.
Απαιτούμε τη διασφάλιση των ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ (ΕΡΤ, ΑΠΕ, ΓΓΕ-ΓΓΕ, δημοτικοί ραδιοσταθμοί και γραφεία τύπου) και την παραμονή στην εργασία τους των «συμβασιούχων» συναδέλφων στην ΕΡΤ, τον «Αθήνα 9,84» και οπουδήποτε αλλού στο δημόσιο τομέα.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

2)Απεργία της ΠΟΕΣΥ στα δημόσια ΜΜΕ έως τις 6 π.μ. της 14ης Φεβρουαρίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), αποφάσισε την κήρυξη νέας απεργίας όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ελληνικό Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ, τους ΟΤΑ, την ΕΡΤ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τους Ρ/Σ «ΑΘΗΝΑ 9,84», «ΚΑΝΑΛΙ 1 90,4 FM», «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ FM», καθώς και τον Τ/Σ «ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ» από σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 μ.μ. έως αύριο Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 6 π.μ.
Διεκδικώντας:
• Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.
• Την ανανέωση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου 74 δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αφού η απομάκρυνσή τους αλλάζει, αποδυναμώνει, απαξιώνει το τηλεοπτικό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης και οδηγεί στην ανεργία δεκάδες δημοσιογράφους.
• Την ανάκληση των απολύσεων των οκτώ συμβασιούχων δημοσιογράφων του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού 9,84.
• Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.