Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αφού διαλύουν τα δημόσια σχολεία, καλούν την Coca Cola να τα ξαναφτιάξει!

Aνακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης για την πρωτοβουλία δήμων του νομού και της Coca-Cola για την επισκευή σχολείου μετά από... ψηφοφορία μαθητών στο facebook!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αφού διαλύουν τα δημόσια σχολεία, καλούν την Coca Cola να τα ξαναφτιάξει!
Οι «καλλικρατικοί» δήμοι Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων, Ευόσμου βρήκαν τη λύση στο πρόβλημα της δημόσιας δωρεάν παιδείας και των κοινωνικών παροχών! Μετά από ηλεκτρονική ψηφοφορία των μαθητών στο facebook, η Coca Cola θα προχωρήσει στην "ευγενική χορηγία" της επισκευής κάποιου από τα πολλά σχολεία που καταρρέουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτή είναι η Ελλάδα του ΔΝΤ, της ΕΕ, των φιλοευρωπαϊκών συνασπισμών, των κυβερνήσεων τραπεζιτών, τεχνοκρατών και συνολικά της πολιτικής κλίκας που συνεχίζει τη μνημονιακή πολιτική και θυσιάζει τις ζωές της κοινωνικής πλειοψηφίας στο όνομα του χρέους και των δεσμεύσεων των κατάπτυστων Δανειακών Συμβάσεων.
Το μήνυμα προς τη νεολαία και τους εκπαιδευτικούς του τόπου είναι ο εθισμός σε μια ζωή χωρίς μέλλον, όπου οι νέοι και οι νέες θα στέκονται σαν είλωτες απέναντι σε πολυεθνικές σαν την Coca Cola για την ίδια τους την επιβίωση. Αυτός είναι ο προσανατολισμός της επιχειρηματικότητας για τους νέους που προωθεί το Υπ. Παιδείας και πρόθυμα εφαρμόζει το τοπικό αντιδραστικό κράτος των Δήμων. Δε μας κάνουν εντύπωση οι πρωτοβουλίες της συγκεκριμένης πολυεθνικής. Από το Απαρτχάιντ της Αφρικής παλιότερα, μέχρι τις σημερινές κατηγορίες για δολοφονίες και απαγωγές εργαζομένων σε συνεργασία με παραστρατιωτικές ομάδες σε Κολομβία και Γουατεμάλα, η σχέση της Coca Cola με αντιδραστικά καθεστώτα και διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ήταν πάντοτε αγαστή.
Οι πολιτικοί εκπρόσωποι της Τρόικας και οι υπηρέτες των ίδιων συμφερόντων στους Δήμους ξεπερνούν μ' αυτήν την κίνηση κάθε όριο ανοχής των εργαζομένων και της νεολαίας. Αφού έβαλαν στις πόρτες των Υπουργείων την ταμπέλα του ΔΝΤ, είναι γελασμένοι αν νομίζουν πως θα βάλουν στα δημόσια σχολειά την ταμπέλα της Coca Cola.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές των Δήμων και καλεί σε αγώνα για πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία με δαπάνες για υποδομές και ποιοτικές παροχές. Όπως οι εργαζόμενοι της Coca Cola ακύρωσαν πρόσφατα τα σχέδια της πολυεθνικής να κλείσει το εργοστάσιο στην πόλη μας δείχνοντας πως κανένας ισχυρός δεν είναι αήττητος, έτσι θα ανατραπούν τα σχέδια του προωθούμενου κοινωνικού κανιβαλισμού.
Το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΑΠΌ ΤΟ ΑΠΕ
2_Αντιδρά η ΚΕΔΕ στην προώθηση προϊόντων ιδιωτικών εταιρειών μέσω των σχολείων 28/06/2012
Το θέμα της προώθησης προϊόντων ιδιωτικών εταιρειών μέσω των σχολείων απασχόλησε, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου, να συνεχίσει συνεργασία με την εταιρεία Coca Cola στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σχολείο που θέλω».
Όπως σημειώνεται στην επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος προς την εταιρεία, ο δήμος δεν επιθυμεί «καμία περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο τού από 07.06.2012 μνημονίου συνεργασίας». Κι αυτό, διότι «κύρια και πρωταρχική επιδίωξη» της εταιρείας «όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι η προβολή της εταιρείας και όχι η υλοποίηση επισκευαστικών- βελτιωτικών εργασιών στο σχολείο που πραγματικά έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες. Κι αυτό διότι η ανάδειξη του ενός και μόνον σχολείου από τέσσερις δήμους γίνεται όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες αλλά σύμφωνα με την… επιλογή του κοινού».
Ο πρόεδρος του ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, πρότεινε να υπάρξει ανακοίνωση με την οποία θα διατυπώνεται η διαφωνία της ΚΕΔΕ στην προώθηση προϊόντων στα σχολεία και στους δήμους. Τη διαφωνία του εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο οποίος υποστήριξε ότι οι δήμοι μπορούν «να επωφεληθούν από κάθε χρηματοδότηση που γίνεται από οποιαδήποτε εταιρεία». Και συμπλήρωσε: «Ναι. Η εταιρεία περνά διαφημιστικό μήνυμα. Αλλά γιατί γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως;». Από την πλευρά του, ο κ. Ασκούνης απάντησε ότι «το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους δήμους».