Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Πίσω γορίλες !!

Η κίνηση πολιτών «Θριάσιο SΟS» παραβρέθηκε την Πέμπτη 7/7/2011 στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο, που έλαβε χώρα στο δημαρχείο της Ελευσίνας με βασικό θέμα το περιβαλλοντικό πρόβλημα της Δυτικής Αττικής. Παρόλο που η ώρα διεξαγωγής ήταν ακατάλληλη, η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας ελλιπής, η ημερομηνία σχεδόν απαγορευτική για συμμετοχή των ενδιαφερομένων -καθότι 7 Ιουλίου ενώ το συγκεκριμένο συμβούλιο έχει προκληθεί από το Μάρτιο- θεωρήσαμε σκόπιμη και αναγκαία την παρουσία και την παρέμβασή μας προκειμένου να εκθέσουμε και να θίξουμε στην ουσία τους τα περιβαλλοντικά θέματα της περιοχής μας.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά η σιωπή της δημοτικής αρχής της Ελευσίνας ήταν εκκωφαντική, ενώ η έκθεση των προβλημάτων από τους δημάρχους των όμορων δήμων περιορίστηκε σε θέματα ελάσσονος σημασίας, χωρίς να τονιστούν τα χρόνια περιβαλλοντοκτόνα ζητήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας, όπως ενδεικτικά η επέκταση της Πετρόλα, τα μπαζώματα και η δημιουργία θερμοηλεκτρικού σταθμού εκ μέρους της Χαλυβουργικής, η κατάληψη της παράκτιας ζώνης από τον Τιτάν, οικοτοξικά στο λιμάνι της Ελευσίνας κτλ.
Ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία ζητήσαμε το λόγο ως συλλογικότητα και πολίτες της περιοχής και μολονότι λάβαμε επανειλημμένως τη διαβεβαίωση πώς θα μιλήσουμε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου, τελικά, αγνοώντας μας επιδεικτικά, πέρασε στο επόμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης. Όταν εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας καταγγέλλοντας την πρωτοφανή αντιδημοκρατική φίμωση και διεκδικώντας τον λόγο, δεχτήκαμε λεκτική και σωματική επίθεση
.
Ο περιφερειάρχης κος Σγουρός μας αποκάλεσε ¨μπαχαλάκηδες¨ ενώ αυτοπρόσκλητοι μπράβοι–περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας με ύβρεις και απειλές αποπειράθηκαν να βιαιοπραγήσουν εναντίον μας. Μετατρέποντας το προεκλογικό σλόγκαν «Πρώτα ο πολίτης» του κόμματος που υπηρετούν σε «Δέρνουμε πρώτα τον πολίτη» (πράγμα που έγινε και πριν μια εβδομάδα στην πλατεία Συντάγματος), με προεξάρχοντα τον σύμβουλο της πλειοψηφίας κο Αξαρλή, άρχισαν να μας σπρώχνουν και δεν δίστασαν να σηκώσουν μέχρι και καρέκλα εναντίον μας! Τον προπηλακισμό δεν γλίτωσε ούτε ο κος Χάγιος («Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική»), ο οποίος προς τιμή του υπερασπίστηκε τη σωματική μας ακεραιότητα και εν συνεχεία από το βήμα του Συμβουλίου υπερασπίστηκε το δικαίωμά μας να τοποθετηθούμε ως περιβαλλοντικός φορέας της πόλης, πράγμα που έκανε και ο κος Διάκος («Αττική Οικολογική Απάντηση»).
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ απερίφραστα και σε όλους τους τόνους τέτοιου είδους αήθεις επιθέσεις που αποκαλύπτουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον πραγματικό σκοπό του περιοδεύοντος περιφερειακού συμβουλίου: συνελεύσεις εν κρυπτώ, κεκλεισμένων των θυρών, με παράλληλους μονόλογους κωφών, ολοκληρωτικά αποστειρωμένων από τα προβλήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας.
Μόνο μια λέξη σας αξίζει: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!