Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Ανακοίνωση για το κλείσιμο της εφημερίδας "Μεσόγειος"

Πάτρα 11 Ιουλίου 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα δέχεται η ενημέρωση με το κλείσιμο της ιστορικής εφημερίδας του Ηρακλείου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», που αυτή τη φορά είναι οριστικό και αμετάκλητο, ύστερα από τις παλινωδίες της τελευταίας διετίας.
Φρόντισε γι’ αυτό ο νεόκοπος εκδότης της εφημερίδας κ. Παντελής Ζαγοριανίτης στα χέρια του οποίου είχε περιέλθει η «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο εμφανιζόμενος ως… σωτήρας, με τους αόρατους οικονομικούς παράγοντες στο πλευρό του, κατόρθωσε μόλις σε 7 μήνες, να οδηγήσει την εφημερίδα σε πτώχευση (κυριολεκτικά), αφήνοντας στο δρόμο τους είκοσι εργαζόμενους, χωρίς τα δεδουλευμένα του τελευταίου πενταμήνου και φυσικά χωρίς αποζημιώσεις, που στις περισσότερες των περιπτώσεων αφορούν προϋπηρεσίες συναδέλφων από δέκα μέχρι και τριάντα χρόνια! Παράλληλα η ΕΣΗΕΠΗΝ προβληματίζεται και από τη στάση του προηγούμενου και μάλιστα παραδοσιακού εκδότη κ. Κώστα Γραμματικάκη ο οποίος έριξε… στα βράχια το προσωπικό με το οποίο συνεργάστηκε επί δεκαετίες, με τη μεταβίβαση της εφημερίδας χωρίς προηγουμένως να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα, την ομαλή και εύρυθμη λειτουργίας της.
Οι ευθύνες του κ. Γραμματικάκη μεγαλώνουν και από το γεγονός ότι το όνομά του είναι συνώνυμο της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ». Το ναυάγιο της ιστορικής εφημερίδας φέρει και τη δική του υπογραφή. Ας φροντίσει, την ύστατη αυτή ώρα, τουλάχιστον να καταβάλει στους πρώην συνεργάτες του τα δεδουλευμένα που τους οφείλει από τη δική του περίοδο στην εφημερίδα.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ στέκεται αρωγός στους δέκα δημοσιογράφους της «ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ» και ήδη τους παρέχει κάθε νομική υποστήριξη για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ