Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Όχι στην αδιέξοδη τακτική Γ.Καμίνη που οδηγεί στις απολύσεις χιλιάδων συμβασιούχων

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων με τον υπουργό Εσωτερικών ανέδειξε το σοβαρό αδιέξοδο που δημιουργεί η κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου και των άγριων περικοπών στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν εκατομμύρια κόσμου. Πόση αξία έχει η υπόσχεση ότι θα δοθεί απάντηση σε δέκα μέρες στο αίτημα για τριετείς συμβάσεις στο προσωπικό του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται μπροστά στη πόρτα της μαζικής ανεργίας την ώρα που 2400 συμβασιούχοι απειλούνται με οριστική απόλυση; Καμία απολύτως.
Ούτε ο Ρέππας, ούτε πολύ περισσότερο ο Βενιζέλος αποτελούν εγγύηση για θετική ανταπόκριση όταν το ευαγγέλιο τους είναι το Μνημόνιο της Τρόϊκα και το σχετικό εδάφιο είναι η μείωση συμβασιούχων κατά 40%. Τα μηνύματα άλλωστε από την άρνηση υπογραφής δίμηνων συμβάσεων στη ΔΑΕΜ( 278 διοικητικών) δείχνουν ότι η διαχείριση του ζητήματος με «διάλογο χωρίς χρονοδιάγραμμα» οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο τους εργαζόμενους.
Πρόσφατα, φάνηκε ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε κλείσιμο τεσσάρων ακόμη παιδικών σταθμών ενώ 1600 παιδιά και νήπια δεν βρήκαν θέση σε κάποιο σταθμό. Η αντιμετώπιση του Δημάρχου είναι μια τακτική κωλυσιεργίας για να παρεμποδίσει το ξέσπασμα αγώνων κατά των απολύσεων και δίνει έτσι πολύτιμο χέρι βοηθείας στη κυβέρνηση του Μνημονίου.
Η σύμπλευση με τη κυβερνητική πολιτική έφτασε άλλωστε στη συμφωνία για την «αναβάθμιση» τάχα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου με την συμμετοχή του στη σύσκεψη με τους τέσσερις συναρμόδιους υπουργούς με τους οποίους συμφώνησε σε μέτρα ρατσιστικά και αστυνομικά ζητώντας σε αντάλλαγμα τις τριετείς συμβάσεις. Τώρα το «άδειασμα» τω φίλων υπουργών είναι απόλυτο και μένει μόνο η συμμετοχή του Δήμου στις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ. Ούτε ο ρόλος του «μεσολαβητή» για να εκκενωθεί το Σύνταγμα βοηθάει τις διεκδικήσεις των εργαζόμενων. Αντίθετα, η ευθυγράμμιση με τους εισαγγελείς που αναζητούν υπεύθυνους για «παράνομη κατασκήνωση»(!) σε μια κινητοποίηση που έφερε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμους στο δρόμο γυρνάει τη πλάτη στους χιλιάδες αγανακτισμένους εργαζόμενους με τις πολιτικές των κυβερνήσεων.
Δεν βοηθάει ότι πρωτοστατεί στη καταστολή της κινητοποίησης του Συντάγματος. Άλλωστε η συμβολή στην αναβάθμιση του κέντρου μέσα από την συνεργασία με την Αστυνομία Θα χρειαστεί επίμονος απεργιακός αγώνας, καταλήψεις και συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους ώστε να μην χαθούν οι θέσεις εργασίας χιλιάδων εργαζόμενων αλλά και η δυνατότητα να έχουν υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου, παιδικούς σταθμούς, άθλησης και πολιτισμού οι κάτοικοι της Αθήνας.
Τηλ.6932828964