Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

"ΛΟΥΚΕΤΟ" Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΟΔΟΥ...

Αναδημοσιεύουμε είδηση που έχει αναρτηθεί στο αθλητικό site των Δωδεκανήσων www.12soccer.gr, σύμφωνα με την οποία η ομάδα μπάσκετ της Αναγέννησης Ρόδου που πρώτευσε στα μπαράζ του ομίλου των πρωταθλητών Αιγαίου (δείτε και στο blog μας τις αναρτήσεις από 7 έως 11 Απρίλη) δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, ενώ τίθεται σε αμφιβολία και η συνέχιση της ύπαρξης του συλλόγου. Στην περίπτωση αυτή θα ανέβει η ομάδα του Παπάδου Γέρας (Λέσβος)που ισοβάθμισε στη δεύτερη θέση των μπαράζ με το ΒΑΟΛ Χίου και τον ΠΑΣ Ίκαρο Ικαρίας, αλλά λόγω διαφοράς πόντων προηγείται. Είναι πάντως λυπηρό (και εκτιμώ ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δε θα είναι η μοναδική περίπτωση) ο ιδρώτας και ο αγώνας στο γήπεδο να εξατμίζεται έτσι άδικα.
05/05 "ΛΟΥΚΕΤΟ" Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΡΟΔΟΥ...
Είναι δυστυχώς οριστικό… Η Αναγέννηση Ρόδου δεν θα συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής! Κρίμα για την προσπάθεια, κρίμα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, κρίμα για το δωδεκανησιακό μπάσκετ. Η Αναγέννηση Ρόδου έβαλε «λουκέτo», αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της κατηγορίας. Με επιστολή του, το ροδίτικο σωματείο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Το χτύπημα της μπάλας στο παρκέ ενός γηπέδου μπάσκετ, έχει κάτι από το ρυθμό του χτύπου της καρδιάς… Έτσι ακριβώς, ακολουθώντας τους χτύπους της καρδιάς μας, μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό και τον τόπο μας, συστήσαμε πριν 3 χρόνια το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου της Αναγέννησης Ρόδου. Μέσα σε αυτά τα 3 χρόνια, η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου, κατάφερε πράγματα και διακρίσεις μοναδικές, ανεβαίνοντας 2 κατηγορίες, με αποκορύφωμα την φετινή άνοδο στην Γ’ Εθνική Κατηγορία!
Ποτέ όμως, μια προσπάθεια, δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν έχει τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των συντελεστών της, οικονομικών και κυρίως πολιτειακών παραγόντων… Όταν για παράδειγμα το σωματείο ζητούσε την δυνατότητα παραχώρησης, με οικονομικά ανταλλάγματα, ενός ανοιχτού γηπέδου μπάσκετ από το Δήμο, ώστε να στεγαστεί με δικές μας δαπάνες και να δημιουργηθούν φυτώρια των ακαδημιών μας, η απάντηση ήταν από …αδιαφορία, έως άρνηση, χωρίς επιχειρήματα. Ας βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του. Παράλληλα, μέσα σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία, που όλοι τάζουν αλλά κανείς δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, εμείς στην Αναγέννηση Ρόδου, προτιμήσαμε να έχουμε πριν από όλα την αξιοπρέπειά μας και αν είμαστε απολύτως συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, κάθε μορφής!
Αφού σταθμίσαμε με λογική όλες τις παραμέτρους, αποφασίσαμε να δηλώσουμε αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και αφετέρου, να μην μπορούμε να υποστηρίξουμε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου πλέον, σε ανταγωνιστικό επίπεδο στόχων. Είμαστε βέβαιοι πως η κίνησή μας αυτή, που πριν από όλα, θλίβει εμάς τους ίδιους, θα αποτελέσει μια αφορμή αυτοκριτικής για όλους εκείνους που τυχόν διακρίνουν τις ευθύνες τους, μέσα από αυτές τις γραμμές.
Ευχαριστούμε όλους όσους με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, βοήθησαν το τμήμα μπάσκετ αυτά τα χρόνια, παράγοντες, αθλητές, προπονητές και φιλάθλους, καταθέτοντας ψυχή και αγώνα!
Εμείς παραμένουμε μια «παρέα», σταθερή σε Αρχές και πρωτίστως, συνεπείς στην αξιοπρέπεια, μια Αρχή, ξεχασμένη… Και όπως λέει ο Σαββόπουλος… «ιστορία γράφουν οι παρέες. Με λύπη, ανάμεικτη με περηφάνια για την μικρή μας διαδρομή».
www.12soccer.gr/News_Arxeio_Details.php?N_ID=7846