Ικαριώτες Πρόσφυγες στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο Α μέρος

https://www.youtube.com/watch?v=C625SYZQJ9U

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Ζητείται χαρούμενος ξενοδόχος

Greek Moussaka
Μαθαίνουμε ότι σε τηλεοπτικά κανάλια δίνονται κατευθύνσεις στους ρεπόρτερ να βρουν χαρούμενο (άντε αισιόδοξο) ξενοδόχο για να μιλήσει για το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα και τις προσδοκίες που δημιουργεί για οφέλη από το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέγραψε λίγα κρούσματα κορονοϊού.

Τώρα με την οικονομική ζημιά που έχει ήδη γίνει, τους προβληματισμούς για το κόστος της επένδυσης-επανεκκίνησης και των πιθανοτήτων απόσβεσης, αλλά και το τι θα σημάνει πιθανό κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο, κανείς δεν δείχνει χαρούμενος ή αισιόδοξος αλλά αντίθετα δείχνει προβληματισμό. Όσοι ανοίξουν τα ξενοδοχεία, γιατί υπάρχουν και αυτοί που αποφάσισαν να χάσουν την κουτσουρεμένη σεζόν.

Οι επικοινωνιακές ανάγκες (της κυβέρνησης) όμως επιδιώκεται να καλυφθούν και έτσι  οι επικοινωνιακοί μυαλοπώληδες - μάγοι Χουντίνι των ΜΜΕ βγήκαν στη γύρα δίνοντας κατευθύνσεις για ρεπορτάζ. Δυσκολεύονται όμως οι ρεπόρτερ να βρουν χαρούμενο ξενοδόχο, πιο εύκολα πιάνεις τζακ ποτ στο τζόκερ.

Μας θυμίζει την πρώτη περίοδο των μνημονίων το 2010 που έβγαιναν "ειδήσεις" για κάτι ριγιούνιον παλαιών συμμαθητών στη Γερμανία, που όλοι ήταν συνταξιούχοι-στελέχη τραπεζών και αποφάσιζαν στη γερμανική ταβέρνα, ότι παρά τα μνημόνια η Ελλάδα ήταν καλή χώρα για διακοπές το καλοκαίρι και αυτό γινόταν είδηση, ότι οι τραπεζοδιευθυντάδες αποφάσισαν να φάνε καλαμαράκια, μουσακά και να πιούν ρετσίνα στη χώρα μας και αυτό ήταν η απόδειξη ότι έρχεται η ανάπτυξη. Συνεπώς είναι και ορθές οι επιλογές της κυβέρνησης.

Y.Γ. θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα "χαιρόμασταν" αν το αφήγημα δεν επαληθευτεί, τόσο γιατί θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, όσο και γιατί είχαμε πατέρα ξενοδοχοϋπάλληλο και τον κλάδο τον ξέρουμε και από την καλή και από την ανάποδη, αφού έχουμε στο οικογενειακό μας αρχείο έντυπα μεγαλοξενοδόχων που έθεταν σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους.